Mina tips till Almuñécar

I somras hyrde vi en magisk lägenhet en vecka via AirBnb i utkanten av Almuñécar (bilder under detta stycke). Till skillnad mot Marbella, Nerja etc så kändes denna stad mycket mindre turistig, vi hörde knappt svenska på hela veckan och jag rekommenderar verkligen ett stopp på detta charmiga ställe. Här är mina bästa tips på vad du inte bör missa:

Majueloparken

Stadens oas med träd, palmer och blommor. Ofta pågår något event här, det finns en restaurang och små hus/butiker med hantverk.

Den gamla delen av staden

The Old Quarter består av trånga, vindlande, vita gränder i ett charmigt virrvarr. Ibland öppnar gatorna upp sig till ett litet torg eller större restaunager - hög mysfaktor.


Plaza de la Constitución

Torget mitt i den gamla delen av staden är ett måste för middag elelr drink.

Plaza Kalibia Almunecar

Massor av restauranger och cafeer på ett mysigt torg.

Plaza Higuitos

Gulligt litet torg där det finns ett par restauranger med bra tapas, ibland livemusik, och härlig atmosfär.  Kyrkan Iglesia de la Encarnación ligger precis intill.  

Fästningen Castillo de San Miguel

Högst upp på kullen där Old Quartier är byggt ligger ståtliga fästningen San Miguel. Har har du stans absolut bästa utsikt.

Strandpromenaden

Den långa strandpromenaden är ca 6km lång och perfekt för promenad. Den kantas av restauranger, barer och cafeer.

Munay beach

En härlig strand för after beach och kvällshäng med livemusik, kulörta lyktor, drinkar samt solstolar och kuddar i sanden.

Playa Tesorillo

Favoritstrand! Den ligger mellan två klippor, vattnet blir några grader varmare här och dessutom passar den perfekt för barnfamiljer. Det finns dusch, toalett och två restauranger med bra mat. Vissa kvällar bjuds det på livemusik o är oerhört trevligt!

Playa Calabajio

En mindre strand på ca 200m inbäddad i grönska som vi verkligen gillade. Väldigt mycket lugnare och mindre än de övriga stränderna.

Frukost på Al Quiros

Ikoniskt ställe för frukost där du sitter tillsammans med stammisar som druckit sin morgonkaffe här i årtionden. Ett måste är deras churros i choklad och rostad baguette med olivolja och tomatröra.

Byn Salobrena

Så gullig by ca 30 minuter från Almunecar med otrolig gammal stadsdel högt upp (och utsikt därefter). Ät middag på restaurangen Pesetas (kan vara bra att boka bord). Parkera INTE i den gamla delen utan utanför och ta dig upp via trappor - vi såg många bilar som hade kört helt fast i de trånga små gränderna

Ska du också till Nerja finns här mina tips på Nerjas bästa stränder.