Mina bästa takbarer i Bangkok

Att besöka Bangkok utan att besöka en takbar är som att besöka Thailand och inte äta thaimat. Jag har besökt väldigt många under mina år fram och tillbaka till staden och här listar jag mina favoriter. Enligt mig ska en takbar vara under bar himmel, ha snygg skyline, goda drinkar och helst på hög höjd. Missa inte någon av dessa barer du besöker Bangkok.

Vertigo och Moon Bar, Banyan Tree

På toppen av hotellet Banyan Tree ligger Vertigo som är en lyxig restaurang och en trappa upp hittar du Moon Bar, allt under bar himmel. Utsikten härifrån våning 61 är otrolig, du tittar ned på skyskrapor och klocktorn.

Octave Rooftop Bar

I härligaste området Thong Lor ligger Octave Rooftop på våning 49 av Bangkok Marriott Hotel. 360 graders vy över Bangkok där du både kan äta eller bara dricka.

Sirocco and Sky Bar

Det var här filmen The Hangover 2 spelades in och detta ställe är en ikonsk byggnad i Bangkok. Sirocco är en lyxig restaurang och Sky bar är baren intill i Lebua State Tower.

Bild lånad från lebua.com

ABar Rooftop

På våning 38 serveras framförallt stans bästa gindrinkar. Väl gömd på Sukhumvit 22 på taket av Bangkok Marriott Marquis Queen’s Park hittar ni denna pärla till bar.

Bild lånad från Marriott

Cru Champagne Bar

Den här champagnebaren på toppen av varuhuset Central World är wow på alla plan. Iskall champagne och cocktails med champagne flödar samtidigt som du har en 360 vy över staden.

Bild lånad från baren

Red Sky Rooftop

Red SKy ligger intill Cru Champagne och är hotellets Centara Central Worlds rooftop bar. på våning 55 hittar du goda drinkar, bra mat, en 360 vy och den kända bågen som byter färg.

ThreeSixty, Hilton Millenium

Korsa floden och besök Threesixty för en fantastiskt utsikt över just floden Chao Phraya River. från alla håll. DU går in till hotellet Millenium Hilton för att komma upp till baren - solnedgången här är otrolig och inte alls så mycket folk som på mer välkända takbarer.

CHAR Rooftop

På Hotel Indigo på Wireless road finns CHAR. Här finns goda drinkar, restaurang och en pool. Baren ligger på våning 26 och har härlig utsikt över skyskraporna.

Bild lånad från hotel Indigo

HI-SO Rooftop Bangkok

Ett måste om du vill se Lumpini Park från ovan är att besöka HI-SO. Takbaren ligger på våning 29 av SO Bangkok hotell och serverar både mat och drinkar. Kankse Bangkok finaste skyline.

SpeakEasy Rooftop

Muse hotel är en storfavorit hos mig, SpeakEasy ligger i hotellet (våning 25) och har fått pris för sina cocktails. Det känns som du kliver in i 1920-talet men med en skyline från 2023.

Bild lånad från Hotel Muse

Mojjo Rooftop Lounge

Mojjo Rooftop har supersnygg inredning och du hittar barn i SKYVIEW Hotel på våning 32. Här kan du sitte inne och ute, en del är mer party, en annan restaurang och temat är Kuba på 50-talet. Några våningar upp ligger Vanilla Sky men jag tycker verkligen Mojjo är mycket snyggare och härligare.

Bild lånad från skyview hotel

The Roof @ 38th Bar

På våning 38 i hotellet Mode Sathorn ligger en superhärlig takbar med goda drinkar och bra restaurang.

Above Eleven

På Fraser Suites Sukhumvit hittar du Above Eleven med både spektakulär utsikt och underbar japansk mat. Den ligger på våning 34, har ofta livemusik/DJ och öppet till 02.

Bild lånad från Above Eleven