Te från norra Thailand i Stockholm

I veckan var jag inbjuden av Thailändska Turistbyrån och Monteaco till Monteacos showroom på Kungsholmen. Otrolig kväll och en enorm Chiang Mai-längtan uppstod.

Monteaco är ett företag som under de senaste 10 åren har producerat skogsvänligt te och skyddar naturen i norra Thailand. Allt te odlas i harmoni med naturen och ger hållbara förutsättningar för att bevara skogar och biologisk mångfald samt är en långsiktig inkomstkälla för lokala tebönder.

Kenneth Rimdahl öppnade sin första tebutik i Madrid 1992 och år 2000 flyttade han till Thailand. Monteaco har idag tre butiker i Chiang Mai och två i Bangkok samt att de har en restaurang i Chiang Mai. Den heter Monsoon och alla rätter innehåller te.

Kenneth har skapat långvariga relationer med teproducenter som gör te på sitt eget sätt – allt ifrån produktion till hantering av teblad. I deras showroom på Kungsholmen kan du boka teprovning och även kolla in deras teburkar som är så otroligt snygga.

Under detta event fick vi också mat från Pat´s Place som, utan konkurrens, är Stockholms bästa thairestaurang. Såklart var pricken över i:et att det serverades iskall Singha till. Här är mina bästa thairestauranger i Stockholm listade.

Ni vet att jag tycker att Chiang Mai är bland det bästa med Thailand och jag hoppas återvända i sommar. För alla er som också funderar på staden så finns här mina bästa tips till Chiang Mai och en intervju med min vän Linnea som är uppvuxen i Chiang Mai.