Utflykt från Boston till Cape Cod

Jag hade fem hela dagar i Boston och valde att spendera en utav dem på Cape Cod - vilket var ett så rätt beslut! Vi hade 27 grader och strålande sol i slutet av september - jag skulle nog inte åka dit om det skulle vara ösregn hela dagen. Innan vi går in på detaljer så kan vi kanske prata lite om själva Cape Cod. Och nu blir det varning för bildbomb big time!

ccshore.jpg

Vad är Cape Cod?

Cape Cod är en halvö vid Atlantens kust nära Boston. Det är känt för ett ställe dit många amerikaner åker på sommaren, det finns vackra stränder, Kennedys brukade hänga här, det finns valar väldigt nära, det är skaldjur som gäller och här filmades delar av filmen Hajen och tv-serien Dawson´s Creek in.

surfshopptown.jpg


Resa Boston till Cape Cod - och att se en val

Du kan välja att åka bil, buss eller båt till Cape Cod. Vi valde att åka båt som var galet dyrt men också väldigt mycket snabbare. Vi ville åka på en fredag och fick höra skräckhistorier om bil/bussköer ut ur staden, att det kunde upp till 5 timmar samt att du då anländer södra Cape Cod. Jag ville se Provincetown och dit åker båten direkt. Vi bokade genom Boston Harbour Cruises och en returbiljett kostar €93 dollar, ca 1 000 svenska kronor men vår dollarkurs. Vi gick ned till hamnen i Boston och köpte biljett två dagar inne på deras kontor för exakt se var båten skulle avgå ifrån. En annan fördelen med att åka båt är ju att du får en panoramavy över Boston skyline.

bostonview.jpg
ferrycapecod.jpg

Färjan avgår tre gånger per dag från Boston, morgon, lunch och kväll och vi valde den som gick 09 på morgonen. Tillbaka från Provincetown går den 16 eller 20.30 och vi ville åka hem innan det blev mörkt så valde 16:00. Färden tar 90 minuter, det finns servering ombord och jag njöt av varenda minut. Dessutom - på vägen hem fick vi se en val hoppa. SÅ häftigt. Det stod i broschyren att har du tur kan du se valar och herregud så glada vi och alla andra blev - det applåderas och tjoades på hela båten.

Cape Cod är relativt stort (och avlångt) och har du bara en dag här får du nästan rikta in dig på ett ställe för att hinna uppleva så mycket som möjligt. När jag började göra min research tänkte jag att jag skulle hinna se allt Cape Cod har att erbjuda men det var bara att glömma då jag skulle behövt minst fem dagar bara i denna del. Så Provincetown blev det och jag ångrar inte en sekund.

flagboat.jpg
cc.jpg
ccarival.jpg


Provincetown på Cape Cod

Provincetown (eller Ptown som den också kallas) är den del av Cape Cod som är beläget allra högst upp på spetsen. Den är den mest populära staden på Cape Cod och vanligtvis bor här ca 3 000 personer men på sommaren är här upp mot 50-60 000 invånare. Jag var här sista helgen i september och det var otroligt lugnt och fint men jag har också hört att juli kan vara väldigt trång.

capecodkarta.jpg

Många storstadsbor har sina sommarhus här, det ena är vackrare än det andra och det är lika perfekt och tillrättalagt som i Desperate Housewives - på sina håll. Men fortfarande finns också en härligt hippestämning över stället, du kan hyra enkla rum och här känns det nästan märkligt att inte vara gay då jag skulle säga att 85% är det. Dessutom verkar alla ha en hund - allt är hundvänligt. På sommaren anses också Provincetown vara stället för dig som gillar fest dygnet runt; här avlöser Pride, karnevaler och festivaler varandra.

Jag tyckte Provincetown var ett magiskt ställe. staden är egentligen en väldigt lång gata som du aldrig vill lämna. Massor av härliga caféer, barer, ett vackert bibliotek, restauranger, veganhak, de vackraste husen du kan tänka dig, boutiquer, gallerier, ett stadshus och vackra stränder längs med hela ena sidan.

cctown.jpg

Missa inte i Provincetown

Commercial Street. Det är den stora gågatan som går genom hela Ptown. Butiker, restauranger, caféer, vackra trädgårdar, uteserveringar - ja allt finns här.

Herring Cove Beach. Den mest kända stranden i Provincetown - här är vattnet lugnt, det är barnvänligt och på stranden finns både toaletter, omklädningsrum och livvakter under högsäsong.

capecodrestaurant.jpg
capecodumbrellas.jpg
ccdon.jpg
beachcapecod.jpg

The MacMillan Pier. Detta är Provincetown stora pir där båtarna från Boston lägger till. Längs med piren finns små trähus som säljer lokala hantverk.

Provincetown Art Association and Museum. Detta är Cape Cods mest besökta konstmuseum och ligger på Commercial Street.

hamn.jpg

Cabot's Candy. Besök godisbutiken från 1927 som säljer saltwater taffy, smaksatta popcorn och fudge till mängder av turister varje dag.

Biblioteket. Ett av de finaste bibliotek jag varit inne i och från våning tre har du utsikt över halva Provincetown.

Captain Jacks Wharf. Så mysigt ställe där jag skulle bo om jag skulle stanna över natten i Provincetown. Idyll!

ptownhall.jpg
ccbed.jpg

Housewatching. Att gå längs med Commercial Street tills butiker byts mot vanliga hus och fortsätta ännu längre för att se hus som får dig att tappa andan.

cchosue.jpg
capecodweekend.jpg
provincetown.jpg
huscapecod.jpg
ptownhouse1.jpg

Ät glass. Den här med smak av brynt smör var bland det bästa jag ätit.

Town hall. Väldigt fin byggnad mitt i stan där det orndas konserter och event i.

ptowncityhall.jpg
provincetown1.jpg

Att sedan ta båten tillbaka till Boston, se en val och mötas av solnedgång bakom skyskraporna - ja det gjorde väl dagen komplett kan man säga. Cape Cod var en sån där once in a lifetime upplevelse så jag kommer att minnas för alltid.

bostonskyview.jpg