Microblading i Stockholm - mitt bästa tips

För cirka 2 år sen gjorde jag min första microblading på ögonbrynen. Jag hade i stort sett inga ögonbryn alls och var supernöjd med att få bryn. Men tyvärr var det ganska dåligt utfört och flagnade av snabbt. (Billigt är oftast inte bäst.) Sedan dess har jag ju haft en svag tatuering kvar och iallafall haft en form att följa när jag fyllt i ögonbrynen varje morgon. Jag har länge tänkt att jag måste göra om det, dels för att slippa fylla i varje morgon och dels för att jag ser så mycket piggare och fräschare ut med snygga bryn. Jag har följt Vivid Brows rätt länge på instagram och sett henne göra underverk med bryn. Sanaz Amorpour som driver salongen har jobbat länge med detta, använder PhiBrows-teknik (inte maskin), utbildad av Gisselle Cures (master inom Phi Brows i Sverige) och är ett riktigt proffs!

Salongen ligger i bottenplan på NK och jag var först dit på en konsultation (gratis) för att se så det gick att göra nya bryn på min gamla - vilket inte var något problem. Bilden nedan visar mina bryn med en gammal ljus tatuering och egna ljusa bryn helt utan smink.

fore_bryn.jpg

En vecka senare var det dags för behandling som tar ca 2,5 timmar. Innan vi började fick jag fylla i en hälsodeklaration och vi gick igenom den tillsammans. Sanaz började med att rita upp formen på mina bryn utifrån ögonbrynsben, ögon, näsa, ansiktsdrag och hon använder också en app som på millimeter mäter så formen blir perfekt för just dig. När det var utritat och klart kollade vi tillsammans i spegel det kändes bra och naturligt för mig innan själva microbladingen började.

rita_bryn.jpg

Microblading kommer från Asien där det funnits i över 25 år. Det är en tatueringsteknik där man för hand rispar in strå för strå blandat med dina egna ögonbrynsstrån. Verktyget med micronålar doppas i färg och sen tatureras varje strå i den översta delen av huden (inte lika djupt som en vanlig tatuering). Det håller i 2-5 år beroende på din hudtyp. Har du väldigt fet hy med stora porer så kan pigmenten fästa lite sämre. Vivid Brows använder sig av Phi brows produkter som är klassade som världens bästa. Färgen kommer aldrig slå över i röd/orange och eller sprida sig under huden. Dessutom innehåller de inga tungmetaller eller allergiframkallande ämnen.

Gör det ont? Nej jag tyckte inte det gjorde ont. Det svider lite vid första rundan när man rispar men sedan läggs bedövning på och efter det känner du inget alls. En del får lite rodnad runt brynen direkt efter men jag tyckte inte jag blev röd eller svullen alls. När behandlingen var klar tittade vi igen tillsammans så jag verkligen kände mig nöjd. Bilden nedan är tagen när de nya brynen var klara.

microblading_stockholm.jpg

Innan vi var klara fick jag en lektion i eftervård och hur du tar hand om dina bryn den första tiden. Direkt efter microblading baddar du med vatten och smörjer med salvan du får med varje timme tills du går och lägger dig. Resterande vecka baddar du och använder salvan morgon och kväll. Undvik att få rinnande vatten över brynen , vara i direkt solljus, bada i saltvatten eller träna svettiga pass den första veckan. Du får vara lite försiktig kring brynen och inte klia eller gnugga dem första veckan.

Är det covid-19 säkert? Salongen har hepafiltrerad luft som renar det du andas in med 99,9%. Alla verktyg är engångsverktyg som öppnas för varje kund, med handskar på. Sanaz har munskydd under hela behandlingen. Jag kände mig 100% lugn.

vivid_brows.jpg

Går det att göra microblading på blonda bryn? Ja det gör det! När jag gjorda första gången var mina bryn helt blonda och det gick strålande.

Det har nu gått 3 dagar sen jag gjorde mina bryn och jag är så nöjd. Varje morgon när jag ser mig i badrumsspegeln tänker jag wow. Resultatet är naturligt, hela ansiktet har fått ett lyft. Jag har valt att inte sminka mig dessa dagar pga slippa tvätta men tycker ändå brynen gör att ansiktet känns vaknare/piggare än på länge. Det blev verkligen skillnad som ni ser här nedan.

Hittade denna lilla fina karta (nedan) över hur det nu är när man precis gjort sina bryn. Det kommer att ändras med tid men efter typ en månad är det klart och brynen är helt läkta. Hos Vivid Brows ingår ett återbesök efter åtta veckor för en update och korrigering om det behövs.

27066806_1762725767356955_9009636558180582780_n.jpg

För er som är trött på att fylla i bryn varje morgon, färga någon gång i månaden, inte har koll på er bästa form - detta är så värt det! Men kom ihåg att gå till någon som har koll och gör det rätt från början så det håller och blir snyggt. Köp inte någon dålig behandling på Let´s Deal, detta är ett hantverk!

Rabatt på microblading i Stockholm

Hos Vivid Brows kostar det 5 000:- , då ingår konsultation, microbladning och påfyllning efter 8 veckor. Just nu får du 1 000:- rabatt på en ny microblading om du uppger koden TOWE20 i samband med bokningen (gäller till 31/1 2021). Boka tid på 08-762 87 92.

På mitt instagram @comeflywithme.se kommer det i helgen upp en tävling som pågår mellan 5/12-15/12 där du kan vinna en microblading i julklapp till dig själv!

Har du frågor om microblading - skriv i kommentarfältet så svara jag.


I samarbete med Vivid Brows