Veckan som gått

Det är lördag, snart är den här veckan slut och här är vad jag ägnat min vecka åt.

Flygkraschen

Inget har upptagit mina tankar så mycket som flygolyckan i Iran. Från dag ett hävdade jag att ett flygplan inte bara kan explodera ( i och med min flygrädsla har jag läst spaltmeter om detta ämne) och visst var det inte tekniskt fel. Sedan är det lika vidrigt och tragiskt att små barn, familjer och oskyldiga människor rycks bort alldeles för tidigt. Jag kan inte sluta tänka på hur det kändes att sitta inne i det där planet.

Sommarplaner

Jag brukar inte vara ute så här tidigt men det är ju nu flygpriser är relativt billiga och vill du hyra hus går det åt ganska fort. Vi velar nu mellan att hyra hus i Europa eller åka till barnvänligt hotell. Hyra hus är mer det vi vuxna vill men inte roligt att dra ointresserad barn genom Italien som ändå bara vill ha pool. Inte heller semester att fortfarande laga mat, tvätta, diska etc. Barnvänligt hotell en dröm för barnen, vi slipper alla vardagliga bestyr men inte lika härlig upplevelse för oss vuxna. Det bästa vore ju en bra kombination men jag har inte lyckats hitta en sådan.

Adjustments.jpeg
IMG_6630.jpeg

Vardag

Den här veckan kom vardagen tillbaka och jag välkomnar den. Skola, förskola, jobb och rutin. Ett jullov utan snö kräver liksom lite mer av oss vuxna - lite som ett sommarlov utan badväder. Storhandling, aktiviteter, kompisträffar är tillbaka och kanske kommer till och med jag igång med träning.

Adjustments.jpeg

Ögonhaveri

Den senaste veckan har jag haft en himla irriterande ögoninflammation med kliande och rinnande ögon. Förutom att det är obekvämt är det också väldigt icke snyggt, inget smink kan komma i närheten och framåt eftermiddagen är mina ögon väldigt trötta och röda.

Det svenska popundret

Ska du bara se en dokumentär denna månad så är det Det svenska popundret på Svt du ska se. Hur Sverige blev bäst i klassen pop från Abba och Björn Skifs till Max Martin, Spotify och Avicci. Så bra gjort, många roliga anekdoter och bästa jag sett på länge.