Marocko dag 3 - sandstorm och mattor

Dag 3 i Marocko började med sandstorm. Det var keps och solglasögon som gällde, det blev frukost i det stora tältet och det påminde lite om snöstorm.

Efter frukost åkte vi vidare genom Sahara och sanddyner byttes mot stenöken. Vi stannade för att fota det perfekta acacia trädet, sprang efter kameler (vissa närmare än andra), tittade på fossiler och fick gratis massage när bilen skumpade över stenbumlingar.

Här stannade vi för lunch. Ett litet hotell precis där Sahara tog slut; de bjöd på lammköttbullar och ägg tillagade i tagine. Väldigt gott! 

Det var också dags för bilen att få sig en rejäl uppfräschning efter ökenäventyr - med en liten liten hårfön blåstes all sand ut; korn för korn. 

Vi hann också med att besöka ett kooperativ där det knöts mattor. Helt otroliga, handknutna mattor till en väldigt billig peng (i jämförelse med Sverige) och vi fick lära oss hur man knyter mattor, en tråd i taget.

Sista stoppet denna dag var Ait Benhaddou, en fortliknande stad (världsarv enligt Unesco) där filmer som Alexander och Gladiator spelats in. 

Och när denna fullspäckade dag led mot sitt slut så rullade vi mot det mest underbara hotellet vid foten av Atlasberget. Stay tuned.