Desertcamp Erg Chigaga, Morocco

Här kan ni se hur vi åkte genom Marocko våra två första dagar. Vi startade i Marrakech, bilade över bergen på serpentinvägar till Ouarzazate, Zagora och sedan ut i Sahara och till ökencampet Erg Chegaga (eller Erg Chigaga båda stavningarna verkar förekomma) som ligger på gränsen mot Algeriet. Det kanske inte ser så långt ut på kartan men när vägarna går som S tar det tid. 

Marrakech till Zagora tar ca 8 timmar och Zagora till Erg Chigaga tog nästa lika lång tid. Men oj vad man fick se Marockos landskap med snötäckta berg, rödbrunt kargt land och frodiga gröna dalar.

Så här ser Camp Erg Chigaga ut på håll. Tält utspridda mellan sanddynerna och här tillbringade vi natt nummer två. Jag och Johanna delade tält och det är jag väldigt glad för, tror jag hade varit lite för vek att sova helt själv mitt ute i öknen.

Men som ni kanske ser är detta inga vanliga tält man rullar ihop och tar med till Roskilde, nej detta är tält deluxe. Stora fina sängar,tygklädda väggar, lampor och ja till och med dusch och toalett. 

Hur är det då att sova mitt ute i ingenstans? Fantastiskt skulle jag säga! Först tänkte jag på ökendjur och beväpnade män men sedan släppte jag det och somnade snabbt. Jag vaknade till när det började blåsa ute och tältduken smattrade mot linorna men med öronproppar somnade jag om och sov till solen gick upp. Det blev aldrig kallt utan temperaturen var jättebra och det enda negativa är väl att du vaknar med sand både i näsa och öron.

I mitten av Camp Erg Chigaga finns ett större tält där du äter dina måltider. Jag tror du kan välja att äta utomhus eller inne, när vi var där var det lite blåsigt så vi njöt av snacks ute innan vi åt middag inne i tältet. Detta tält rymmer också kök och en minibar. Campet erbjuder också kamelridning, sand board, motorcykel, vandringar etc.

Tack Sahara Experience för en oförglömlig natt.