En recension av JW Marriott Khao Lak

Jag är den första att erkänna att jag har haft lite svårt för stora resorts i Thailand. Jag har tyckt att man inte ser det riktiga Thailand, endast stannar på hotellet etc men jag erkänner jag hade fel.

Vi flyttade vår resa till Thailand från sportlov till två veckor över påsk. Priserna var helt otroligt bra och det gick inte att komma ifrån att så här billigt skulle aldrig ett 5 stjärnigt hotell vara igen. Två veckor med flyg och boende var i samma prisklass som en vecka i Grekland under högsommar. Varenda recension jag läste bekräftade också att detta var det bästa hotellet de varit på - och jag kan så här i efterhand bara hålla med. Detta är nog det absolut bästa hotell jag bott på i Thailand någonsin.

Rummen på JW Marriott Khao Lak

Vi fyra, 2 vuxna, 2 barn (11 och 6 år) bodde i ett deluxe pool access room med en stor dubbelsäng, bäddsoffa, ett gigantiskt badrum och stor terrass med direkt utgång till pool. Rummen på det här hotellet är så snygga designmässigt, allt går i Lanna-stil och varje detalj är uttänkt. Det finns också familjerum med 2-3 bäddsoffor men för oss kändes detta inte trångt alls och man är ju väldigt lite på hotellrummet just i Thailand. Den stora terrassen hade två solstolar och barnen var ju mest i vattnet.

jw marroitt khao lak

Vi bodde i detta hörnrum utan övervåning som är längst till höger i bild.

Poolområdet på JW Marroitt Khao Lak

Här finns en av Asiens längsta pooler! Den är nästan 2km lång och går rnt hela hotellområdet vilket gör att det aldrig känns trångt. Nere vid havet finns en infinitypool som sedan sitter ihop med alla andra pooler som går ut som kanaler. Det finns en grund barnppol, en annan barnpool med rutschkana, en del är för bara vuxna och allt ligger inbäddat i en grön, lummig oas. Varje dag simmade jag ett längre varv i dessa pooler vilket är en sån lyx istället för att tränas med halva hotellet i en liten pool.

Är JW Marroitt Khao Lak barnvänligt?

Ja väldigt! Det var en hel del barnfamiljer där men det finns också vuxenzoner för er som reser utan barn. Det finns ett stort lekrum med boolhav, TV-spel, pyssel och aktiviteter som att göra halsband, måla solfjädrar, gör din egen tröja, lär dig vika handdukar till djur osv. I gymmet ges vissa barnklasser som yoga och kickboxning. Det finns biljardbord, shuffleboard och fotbollsspel, på gräsmattan kan de spela fotboll och det finns barnmeny på alla restaurangerna.

Maten på JW Marriott Khao Lak

Du kan välja att bara ha frukost, halvpension eller helpension. I vanliga fall brukar vi bara välja frukost men jag hade hört att maten här skulle vara otrolig så vi la tlll halvpension. Du kan du välja om du vill äta lunch eller middag på hotellet, vi åt lunch på närliggande restauranger på stranden och middag på hotellets olika restauranger. De har en beachbar på stranden där det serveras internationell mat, det finns en italiensk restaunag, Olive, med kock från Italien som lagar gudomlig pasta och pizza. Ta-Krai är deras thairestauang där det serveras thaimat a la fine dining och Sakura är den japanska restaurangen.

Har du halvpension får du välja 3 rätters från manyn varje kväll och vilken mat vi ätit- otrolig! Tryffelpizza och hemgjord pasta med skaldjur, underbar sushi, udonnudlar, tempuraglass, khao soi, papayasallad, pomelosallad, teppanyaki, wasabiglass, chokladfondant på baileys, grillade skaldjur, lamm - ja ni hör det fanns liksom hur mycket gott som helst. Vissa kvällar var det temakvällar med buffé och det ingick också i vår halvpension. Galamiddag för nyår, sunset bbq, Bangkok meets Tokyo etc

Du kan även beställa privat middag på stranden.

Frukosten utnämner jag till en av Thailands bästa. Flera personer gör äggrätter efter order som till exempel stekt, äggröra, ägg benedict, och speciell fritata på äggvita. Det finns en stor station för bara asiatisk mat med nudlar, dumplings, fried rice, sushi etc. Det serveras berg av färsk frukt, de gör egna juicer, smoothies, alla typer av kaffe, sötsaker i massor, m¨sli, yohurt, pitabröd, hummus, lax - ja ni hör det finns liksom allt och lite till.

Hotellet har ett eget cafe med kaffe, bakverk och gelato.

Stranden vid JW Marriott Khao Lak

Hotellet har direkt strandläge vid den fina Khuk Khak-stranden i Khao Lak. Vid stranden finns mycket solstolar och parasoller och detta är verkligen en paradisstrand. Den kantas av kokospalmer, den är lång och bred och du är ofta helt ensam om du promenerar här.

Vattnet har en härlig turkos färg och det är härligt långgrunt, när vi var där var det en del vågor som barnen älskade att kasta sig i.

Vad finns mer på hotellet?

Allt skulle jag säga. Stort gym med maskiner och fria vikter. Gruppträning erbjuds varje dag, som yoga, pilates, kickboxing och aerobics. De anordnar cykelturer i närområdet och du kan också bara låna en cykel och ge dig ut på egen hand. Du kan träna squash och tennis, de har stort bibliotek, businesscentre, spa, biljardbord och pingisbord. Till och med en egen kryddträdgård finns på området.

Uttagsautomater finns pengar finns, det finns sjuksköterska på plats.

Jag älskar att det hela tiden händer det lilla extra på det här hotellet. Personalen kommer och bjuder på hemmagjord glass, det anordnas grillning av marshmallows på stranden, eldshow eller thailändska dansare dyker upp som kvällsunderhållning.


Vad finns i närområdet?

Det ligger 3-4 restauranger på samma strand och går du ca 30 minuter åt höger hamnar du på Memories Beach, Khao Laks surfställe. Det finns två mindre supermarkets inom gångavstånd och hotellets golfbilar kör dig gära om du inte vill gå. Precis utanför hotellet finns också taxiservice och där erbjuds också många utflykter.

Inom 5 minuters promenad på stranden hittar du två olika massageställen - mitt tips är att ta de som har röda tröjor, så otroligt bra massage.