Mina resplaner 2021

Jag är en av de som tror att vi kommer kunna resa år 2021. Och då menar jag inte till stadshotellet i Gävle utan ut i den stora vida världen. Jag kanske får ångra detta inlägg om några månader men just nu är jag hoppfull. Jag tänker också att kunde man resa i Europa redan förra sommaren utan vaccin alls så varför skulle det inte gå denna sommar? Ur ett ekonomiskt perspektiv ser jag också länder som lever på turism - de kommer inte överleva en sommar till utan turister. Främst tänker jag på grekiska öarna, Cypern och andra ställen runt Medelhavet.

Kanske krävs vaccinintyg eller PCR-test men jag hoppas länder löser det där på bästa sätt.

Hur ser då mina planer ut inför detta år?

Jag har några bokade resor och väldigt många planer. Jag hade hoppats på att vi skulle kunna åka hela sommaren till Thailand men nej det kommer inte hända det har jag också förstått.

I juni ska jag egentligen på bröllop i Frankrike. Det kan vara så att bröllopet skjuts upp ett år (icke förvånande) men eftersom vi har köpt (billiga) flygbiljetter med SAS fram och tillbaka till Paris hoppas jag att vi kan åka dit i tre dagar iallafall. Hyra bil, se lite av landsbygden och en dag i Paris också. Det var 10 år sedan jag var i Paris så det är verkligen dags att åka tillbaka!

paris.jpg

I augusti har hela familjen bokat en resa till Kroatien med TUI och där känner jag mig 100% lugn. Fri av- och ombokning till 60 dagar innan avresa, paketreselag gäller så blir resan inställd får jag tillbaka varenda öre, skulle det hända något på plats är vi också skyddade. 2020 var jag på tre charterresor med TUI och kände mig noll orolig. Hotellen tar stort ansvar, följer landets rekommendationer till punkt och pricka och det var inte svårt att hålla avstånd.

croatia.jpg

Jag planerar också en weekend i september till södra Europa, gärna Italien. Jag älskar ju Italien - sist jag var ett par år sedan, på vackra Amalfikusten.

På höstlovet hoppas jag vi kan åka till London (som vi hade planerat att göra redan förra året) och så vill jag så gärna åka bort över jul. Mina barn är lite av jul-älskare och vägrar egentligen att resa bort då men kanske kan man få till en resa på jullovet efter själva julafton. Thailand står högts upp på listen men där tvivlar till och med jag på att de öppnat helt så nu sneglar jag på Zanzibar. Och förhoppningsvis kan man våren 2022 återvända till Thailand, fingers crossed! Hur ser dina planer ut?

zanzibar.jpg