Resor jag inte vill göra

Finns det resor jag inte vill göra? Som jag faktiskt skulle tacka nej till? Trots att resa är mitt största beroende och intresse? Jo visst är det så.

Lisa skrev en rolig lista om resor hon inte lockas av. Jag blev inspirerad och gjorde en likadan - för visst finns det typer av resor och resmål som jag faktiskt inte vill lägga tid på. Och detta är min individuella lista. Alla gillar vi olika och det respekterar jag till 100%.

bannermalaga2.jpg

Familjesemester med tält/husvagn

Jag gillar ju hotell - så är det. Att sova i tält, få ont i ryggen, svettas på kvällen, frysa som en hund på morgonen - nej tack. Att all packning är lite fuktig, mygg som surrar natten lång och tvångstankar att man inte får bli kissnödig på natten gör att jag med 100% säkerhet kommer behöva kissa - livrädd mitt i skogen i mörker. Husvagn är lite samma sak fast på Böda camping. Sen förstår jag charmen med husbil genom Nya Zeeland men har jag möjligheten att välja kommer jag alltid välja hotell.

Bestiga höga berg

Jag triggas inte av att springa långa lopp, lyfta tyngre och tyngre, simma över sjöar eller klättra upp på höga berg. Att lägga mina semesterdagar på ett äventyr som känns mer som en plåga, nej det kommer inte hända. Hur härlig belöningen än är på toppen.

IMG_7557.jpeg

Surfresa

Jag är för gammal. Jag kan gilla tanken på att lära mig surfa men jag ser framför mig ramla i höga vågor, hamna under brädan och bryta både armar och ben. Detta har också att göra med att jag ser personer i min ålder som just gör det - kommer hem från surfresor i paket.

IMG_3925.jpeg


Antarktis

Visst kan det se fint ut men det är för kallt. Jag gillar varma resmål och även om jag kan tänka mig att foton från Antarktis skulle bli spektakulära så nej. Att bara se is, sitta i en båt och inte känna sin tår och fingrar - nepp! Inte min kopp med te - hur fina bilder jag än jag få.

snow-3231030_1280.jpg


Dubai

Jag har varit i Dubai och tyckte väl kanske inte att det var wow. Lite för mycket lyftkranar runt stranden, lite för dyrt och lite för mycket fejk. Och det är en sak som inte lockar. Men nu när jag lärt mig mer om Dubai i och med olika granskningar blir jag ännu mindre sugen - gästarbetare som behandlas som slavar, kvinnoförtryck i de flesta former, förtryck mot homosexuella och det här med mänskliga rättigheter verkar inte vara Dubais grej.

Finlandskryssning

Jag är ingen kryssningsperson överhuvudtaget. Men att kryssa i Karibien och besöka paradisöar skulle jag kunna leva med även om jag får en känsla av instängdhet på fartyg. Men just det här med Finlandskryssning har jag gjort två gånger och nej det är inte för mig. Ingen sensation när det kommer till maten, mycket fulla människor, inredning som går i krom och så mina tankar som hela tiden går till Estonia.

IMG_2488.jpeg

Indien

Nej jag har verkligen inget sug till Indien - alls. Jag ser bara framför mig kaos, magsjuka, hetta, kor på leriga vägar och en enormt trängsel.

Vilka resor vill du inte göra?

Här kan man också också läsa om vilka resor Annika inte drömmer om. Där man också kan läsa om att jag faktiskt fått henne att omvärdera charterresandet! Hade jag skrivit denna lista för ett par år sen hade charter också funnits på denna lista men nu när jag jobbar i branschen har jag insett att det är skillnad på charter och charter. Att det finns produkter som är femstjärniga drömmar och allt är verkligen inte stora komplex vid en brun strand som är fullpackad med folk.