Bra restauranger vid Mariatorget

I över 2,5 år har jag jobbat vid Mariatorget, provat mig igenom varenda restaurang för både lunch, aw och middag. Och tro mig här ligger några av Stockholm allra bästa ställen med smaker från hela världen. Här kommer mina favoriter som d bör prova snarast.

Mina bästa restauranger vid Mariatorget, Södermalm

Steam

Krukmakargatan 19

Jag älskar Steam. Som ett hål i väggen ligger detta asiatiska ställe inklämt bland kontor. Här serveras magiska nudelsoppor med mängder av koriander, gudomlig crispy pork (bästa jag ätit), dumplings och dagens tips som varierar från dag till dag. Vill du äta lunch här är det bra att komma tidigt då de inte har jättemånga sittplatser och kön ringlar ofta lång. Öppet till 20 på kvällarna och jag vill också slå ett slag för deras goda softserve glass med härliga smaker.

0265A67E-BA2B-4364-A72D-7BD2B15A34AD.jpeg

Lao Lao

Hornsgatan 63

Det här kan vara första gången jag ätit kinesisk mat och faktiskt verkligen gillat det! Streetfood från norra Kina som urgoda crepes med varm fyllning, sötpotatisnudlar och bönor med sesamfrön.

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg

Yume sushi

Torkel Knutssongatan 33

Ett ställe man kanske inte tror levererar så bra som de gör. Ett sushiställe i samma hus som tunnelbaneuppgången Maria Torget mot polishuset. Här finns max 15 sittplaster men kön för take away ringlar runt byggnaden vissa dagar. Galet god sushi speciellt avocadorolls och bowls med lax, mango, bönor och wasabimajonnäs.

DFE364E8-EA76-4998-8BD7-E32CACD5454E.jpeg

Falafelbaren

Hornsgatan 39B

Stockholms bästa falafel men tipset är att ta med och inte sitta här inne om du inte vill lukta mat i dagar. Perfekt att köra take away på sommaren och gå upp till Montelius väg för att få stans bästa utsikt.

Mama Wolf

Timmermansgatan 15

Japansk streetfood som serverar Okonomiyaki - fyllda pannkakor. Riktigt gott och väldigt svårt att få en sittplats på detta hål i väggen ställe. De har också ricebowls, nudlar och massor av olika sake. Roligt är att de har en testing menu med olika sake - den står på min lista över saker att testa här näst.

IMG_1575.jpeg
Adjustments.jpeg

Organico

Timmermansgatan 19

Veganställe med gudomliga wraps med sötpotatisfyllning. smoothies, bakverk, burgare och dessutom en liten butik. Mysig inredning och ett av mina favorit-lunchställen.

Barabao

Hornsgatan 66

Här hittar du baos, precis som namnet säger. Jag älskar bao med pumpa, deras skålar med ris och andra tillbehör och det 64 gradiga ägget med potatis och rökta smaker. Extra plus för snygg lokal och massor av gröna växter som hänger ned från taket.

Adjustments.jpeg

T8ng

Hornsgatan 66

I Marie Levaus gamla lokaler har T8ng öppnat. De har inte öppet för lunch utan enbart middag. Kinesisk crossover mat - beställ in flera rätter och del på. Aubergine med nötter och koriander, sticky kyckling med chili och vitlök och krabba med chilimajonnäs. Missa inte heller deras snygga bar men goda drinkar.

Häktet

Hornsgatan 82

Lunchrestautang, ölbar, matsal och supermysig innergård. Mycket god vegetarisk mat, godaste grönkålschipsen jag ätit och gillar du öl finns här hur många sorter som helst.

Maholo

Hornsgatan 61

Mitt stammishak nummer 1 som är ett veganställe. Jag äter både frukost, lunch och fika här och jag har aldrig fått något jag inte gillar. Smoothiebowls och chiapudding med mangokräm, glasnudlar med tofu, sötpotatissallad, falafel, sötpotatispommes, raw food bollar, snickerskakor och en massa annat gott.

IMG_4664.jpeg
IMG_1187.jpeg
Adjustments.jpeg

A Bowl

Blecktornsgränd 8

I trappan upp till Montelius väg ligger A Bowl som serverar risskålar med olika tillbehör , smaker från hela världen. Alla är goda men min favorit är den som har smak av Medelhav eller den som är i säsong nu med pumpa, brysselkål, pesto och krämigt ägg. Jag har enbart ätit lunch här men är också väldigt sugen på deras middagsmeny.

IMG_1401.jpeg

Magnolia

Blecktornsgränd 9

Mittemot A Bowl ligger Magnolia som serverar asiatisk mat. Goda baos, vietnamesisk soppa Pho och gyozas.

Racamaca

Wollmar Yxkullsgatan 5B

Tapas på nytt sätt och gott, gott, gott! Få sittplatser men värt att köa för. Du måste beställa den grillade/brända manchegon, kronärtskocksslider och pimentos.

Adjustments.jpeg

The Italian Cousins

Hornsgatan 68

Så här ska italiensk pizza smaka. Den med potatis och kapris är min favorit tillsammans med burrata. Till lunch får du soppa + två pizzabitar för 109:-, de har också italiensk chark, söders bästa kaffe och tiramisu.

IMG_0570.jpeg

Paradiso

Timmermansgatan 24

Kvarterskrog som är franskinspirerad och supermysig. Goda mellanrätter att dela, härliga pizzor och missa inte deras unika drinkar och glassen med smak av popcorn och cornflakesmjölk.

Adjustments.jpeg

Pane Vino

Brännkyrkagatan 93

Om du inte har något emot en kortare promenad så ligger Stockholms bästa pastaställe vid Zinkensdamm, ca 10-15 min från Mariatorget. Sitt i ett upplyst växthus och ät tryffelpasta som smälter i munnen.

IMG_6239.jpeg