Det positiva denna pandemi gett mig

I början av denna kris som uppstod var det mesta nattsvart ska jag erkänna. Min identitet togs ifrån mig och mycket av det som ger mig glädje. Men nu 5-6 veckor senare har denna kris faktiskt också gett mig några positiva effekter.

Jag är inte stressad. Jag har haft en inre stress som ständigt varit närvarande. Hämta, lämna, jobba, springa på möten, hinna träffa vänner, boka resor, träna, barnens aktiviteter, nya restauranger jag ville testa, bloggen som kom i kläm - ja så mycket som helst plötsligt nu bara försvann. Jag jobbar inte lika mycket vilket leder till att jag aldrig stressar kring hämtningar och lämningar. Jag har tid att träna, det finns inga resor att boka, knappt några möten att delta i och istället för att hetsa går jag en lång promenad och lyssnar på ljudbok. Det känns lite som att jag var på utbrändhetens kant och nu fick tid till återhämtning.

Adjustments.jpeg

Vardagsmotion. I det vanliga livet hade jag svårt att få ihop 10 000 steg per dag. Nu går jag 20 000 steg per dag utan problem, stannar i utegymmet några gånger i veckan och har varken ont i nacke eller rygg längre. Jag sätter mig på en brygga och tittar på svanar, gör plankan på en annan brygga och njuter av våren.

Matlagningen. Jag har mer tid till matlagning vilket gör att vi äter bättre mat och mindre halvfabrikat. Jag lagar en del vegetariskt, det blir färre köttbullar och jag hinner både göra egen müsli och bröd.

Adjustments.jpeg

Mina ögon mår bättre. När jag satt framför datorn 8-9 timmar per dag hade jag så ont vissa dagar att det var svårt att öppna dem. De rann, kliade, var svullna och väldigt torra. Det har helt försvunnit. Jag behöver inga ögondroppar och cremer längre, jag använder knappt glasögon och mina ögon älskar tydligen frisk luft.

Det finns inte längre någon FOMO. Fear of missing out är helt borta. Ingen är längre och snorklar på Maldiverna, alla andra dricker inte champagne i Paris och livet i LA är inte drömmen just nu. Inga stora fester och konserter går jag miste om, det finns helt enkelt inte så mycket att göra förutom att just bara vara hemma. Och vänta.

IMG_7829.jpg