Resa till Thailand på sommaren

Är Thailand ett resmål som du endast kan besöka under vinterhalvåret? Självklart inte.

Hur är vädret på sommaren i Thailand?

Väldigt varierande skulle jag säga. Det är regnperiod men det betyder inte regn från morgon till kväll utan regnskurar från och till. Vid kusten blåser det oftast bort snabbare än i städerna. Mest solsäkert under svensk sommar är Koh Samui-sidan.

thai1.jpg

Fördelar med Thailand på sommaren

Det finns faktiskt många fördelar med att resa till Thailand på sommaren. Det är billigare, stränderna är näst intill tomma och du kan hitta riktigt lyxiga hotell till halva priset. Även om det regnar så blir det ju aldrig kallt i Thailand så är du bara inställd på att inte ha sol från en klarblå himmel varje dag kommer du ha en riktigt härlig resa!

Jag har varit med om strålande sol i juni i Phuket och även en vecka grått väder på Koh Samet i samma månad så det är väldigt svårt att säga. Det händer ju också att det regnar i nästan en vecka i Krabi i november, det är svårt att förutspå väder! Men oftast skiner solen på morgonen, framåt dagen drar regnskurar in och sedan blåser de bort igen och det blir åter sol. Läs här om Thailands årstider och Thailands regnperiod.

thaisun.jpg