Att besöka Astrid Lindgrens värld i lågsäsong

Det finns flera anledningar till att det är genialiskt att besöka nöjesparker off season, Astrid Lindgrens värld är inget undantag. Inga köer, boende och inträde var billigare och lugnt tempo.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Åka till Astrid Lindgrens värld utan bil

Det var just det vi gjorde och jag kan verkligen rekommendera det. Vi tog tåget från Stockholm till Linköping och där bytte vi till Kustpilen som stannar precis vid ingången till Astrid Lindgrens värld. Vi bokade hela resan genom SJ, från Stockholm tog det totalt 3 timmar och 20 minuter och för mig och två barn blev priset runt 800:- tur och retur.

IMG_5393.JPG

Vad är öppet i lågsäsong?

Alla hus är öppna men alla teaterföreställningar är inte igång. Vi var där i mitten av september och det som spelades då var Emil, Pippi, Mio min Mio, Karlsson på taket och Allsång med Prussiluskan. För Älva räckte detta mer än väl men Aramis hade haft mer utbyte om han fått se Ronja och Bröderna Lejonhjärta tror jag.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Boende på Astrid Lindgrens värld

Vi bodde precis utanför parken i Den lilla staden som är parkens egna boende. De har stugor i olika storlek och du kan välja om du vill ha med egna lakan och handdukar eller hyra där. Stugorna har eget kök vilket är tur för det finns inte många restauranger nära. De har en butik i receptionen som säljer de mesta för barnfamiljer som är desperata efter middag som pasta, köttbullar, korv, fryspizza, ketchup, soppor, bröd vilket var toppen. Vi hade nämligen tänkt att gå ut att äta men insåg att det var omöjligt utan bil och med en 3-åring som inte pallar att gå flera kilometer.

Det finns en stor lekplats för barnen, utklädningskläder i receptionen och grillplatser på sommaren.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_5358.JPG

Vi bodde i Byhuset som var jättefint och vi hade en övervåning på huset. Kök, stort badrum, två våningssängar där den ena var 1,20 både uppe och nere så det går att sova 4+2 i detta boende.

FullSizeRender.jpg

Det går utmärkt att fixa egen frukost men vi köpte till det. Den serverades från 8.30 i en restaurang inne på Astrid Lindgrens värld och så fort du är klar får du gå in i parken, stor fördel på sommaren tänker jag när köerna ringlar långa. Frukosten bestod av gröt, ägg, korv, nybakat bröd, pålägg, fil, flingor och juice.

Är Astrid Lindgrens värld värt priset?

Ja det är det faktiskt speciellt om du har barn som älskar dessa sagor. Älva älskade varje säsong, Aramis tyckte också det var roligt och jag och mormor med för den delen. Det är väldigt fint uppbyggt, mycket yta och mycket skog. Föreställningarna är bra gjorda och håller hög klass.

Vi åt pannkaksbuffe inne i parken som var väldigt bra enligt barnen, själv hade jag kanske önskat mig något mer matigt.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_5338.JPG
IMG_5334.JPG