En söndag på Sal

Idag har det varit strålande vder här på Kap Verde, 26 grader, knappt ett moln och helt ljuvligt. Jag har haft en fulspäckad dag från morgon till kväll, lyckats bränna mig (såklart) och sett så otroligt mycket.

sufen.jpg

Jag började med att vara uppe när solen gick upp vid 07 för att fånga de första surfarna på bild. Det var en underbar soluppgång och värt en morgonpromenad innan frukost.

pir.jpg

Sedan fotade vi massor på vårt hotell, jag var inne i Santa Maria på egen hand och stod länge och tittade på folklivet på piren.

kite.jpg

Vi besökte på eftermiddagen en kitesurfingskola som var helt fantastisk. Så härlig ägare, vilka vyer och oj vad stort kitesurfing är här.

snork.jpg

Jag testade snorklingsvattnet, vilket var härligt och det var 22-23 grader i det turkosa havet.

batar.jpg

Framåt eftermiddagen tog jag ännu en promenad till Santa Maria, strosade runt, fotade, letade bra ställen att äta på innan solen gick ned i havet. Vi avslutade med middag tillsammans på hotellet och planerade upp måndagens arbete.

Den här lila ön växer dag för dag och det finns något så väldigt charmigt med den. Kanske är det vattnet som är knallturkost, den härliga no stress mentaliteten eller känslan av att vara mitt ute på en ö i Atlanten. Självklart kommer jag att ge er mina bästa Kap Verde tips både när det kommer till restauranger, hotell och saker att göra men just nu insuper jag atmosfären och jobbar i full fart!