Paddington - en reklamfilm för hela England

bridge.jpg

Då och då händer något oväntat som tar mig med storm. Igår var jag på barnbio med Aramis  som inte bara visade sig vara en brilliant film utan också en enda stor reklamfilm för underbara England.  Herregud det är inte konstigt att filmen fått toppbetyd i de flesta recensioner. Jag pratar såklart om Paddingotn 2. Där marmeladbjörnen är tillbaka och Hugh Grant själ hela filmen och det är som att vara med om Notting Hill och Love Actually på nytt.

Paddington 2- 4.jpg

Filmen är så väldigt välgjord och bilderna över London, gatorna kring Primrose Hill, St Pauls Chathedral, Little Venice, Paddington Station och Portobello Road är så fina. Filmen är också filmad i Yorkshire och i Hertfordshire och tågresan i filmen kan få vem som helst att vilja göra en tågresa genom England på riktigt. För att inte tala om luftballongfärden över Themsen!

Chalcot Crescent, Primrose Hill

Chalcot Crescent, Primrose Hill

Jag gissar att Chalcot Crescent i Primrose Hill och antikaffären på Portobello road snart är lika fotograferade som den blå dörren i Notting Hill.

Har du inte sett filmen så gör det genast och välj engelskt tal för att få ut maximalt av Hugh Grant och hans roll som driver med sig egen karriär. Men varning - du kommer börja planera din nästa resa till England innan du ens lämnat biosalongen. Det gjorde jag och i vår kommer jag att ta med mig 7-åringen till London igen, sist han var där var han fyra. Förhoppningsvis får vi lite tid över till en tågresa för att se lite landsbygd, gröna fält och kullar.