Jag älskar att vara tillbaka i Thailand

Jag älskar Thailand och jag har inga problem med att säga det. Emellanåt vill jag testa nytt men jag återvänder alltid hit. 

IMG_4706.JPG

När jag kommer ut från flygplanet och in på Bangkoks flygplats luktar det hemma. Det är varmt, fuktigt, palmer vajar utanför fönstret, orkidéer kantar rullbandet och jag blir varm hjärtat.  

I en tid då nästan alla svenskar reser till Thailand ska du helst som van resenär säga att nej Thailand var ju mycket bättre för 15 år sedan. Och ja visst var vissa saker säkerligen bättre då men mycket är också bättre nu men framförallt är det så himla bra fortfarande. De tar hand om sina turister, har alltid ett leende till övers, älskar när du reser med barn och allt är så lättillgängligt. Gatumat i varje hörn, taxibilar på rad, inrikes flyg på längden och tvären, storstad och paradisstränder, tempel och djungel - allt i samma land. Och så detta klimat som jag älskar. Det blir aldrig kallt, aldrig någonsin. Visst kan det varmt som i en gryta i Bangkok vissa dagar men jag tar hellre det än minusgrader, overall och blöta vantar. Eller charter till Kanarieöarna och hoppas på att inte frysa. 

FullSizeRender.jpg

Och det är så fint att komma hem till Bangkok med barnen. Att få visa Aramis var han bodde när han var liten och få visa Älva en annan del av världen. Att köpa vattenmelon från en vagn på gatan och åka tåg i luften.  Att få berätta vad ett andehus här och varför de äter så mycket ris och ingen potatis. Det är mycket frågor som vi får svara på varje dag och jag älskar att han vill veta.

Jag går ned i varv när jag kommer hit, min kropp blir mjukare (kanske för jag slipper frysa?!), jag sänker axlarna och stressar mindre. Vissa kanske skulle bli stressade av inte göra speciellt mycket alls på en månad jag är tvärtom. Visst gör vi utflykter, upptäcker nya saker och flyttar oss i landet men vi tar det också väldigt lugnt. Jag gör denna resa med fokus på barn och jagar inte upplevelser, egentid eller äventyr. Jag vill ha tid att vara med familjen, att reflektera och lugna ned mig och att komma hem utvilad.

När jag reser på pressresor är tempot snabbt, du ska hinna med så många upplevelser på så lite tid som möjligt och det är mer jobb än vad det kanske ser ut genom mina bilder. Men detta är semester. Jag bloggar när jag hinner, vi gör utflykter som passar barnen i första hand, vi försöker hålla på vissa rutiner då det är a och o för en harmonisk resa och jag njuter. Som jag njuter.  Tar mig tid till träning, sover mycket och använder knappt smink eller nagellack. THAImout på alla plan.

IMG_4684.JPG