Gröna Lund i september

Idag har det varit en helt fantastisk sensommardag i Stockholm med strålande sol, lite krispigare luft och vindstilla. Sedan i maj har jag lovat Aramis ett Gröna Lund besök och eftersom de stänger nästa helg var det bara att pallra sig dit. Jag var rädd för galna köer och trängsel men det var helt ok och vi hade en jättefin dag med våra vänner.

Visst var det mycket folk men inte som det är en sommardag i juli. Aramis fick åkband och själv köpte jag åkbiljetter då jag bara åker två karuseller; Lustiga Huset och Kärlekstunneln.

Och äntligen fick jag med Aramis in i kärlekstunneln, det känns som den sett likadan ut sedan jag var liten men det kan väl inte stämma? Hur som, har han inte velat åka den förut men idag offrade han sig och följde med sin mor på en åktur.

Längst kö var det utan tvekan till Lustiga Huset, jag tror det är de där trapporna som stoppar upp. Men jag älskar Lustiga Huset även om jag är flygrädd och alltid avslutar med trappor istället för matta.

Tekoppar, Bläckfisken, Nyckelpigan, Radiobilar och 5-kamp i en härlig blandning.

Klockan 14 och 16 bjuder Gröna Lund på teater. Det som spelades idag var en teater/dansshow och det var hur bra som helst! Det avslutades med att alla barn och vuxna dansade tillsammans och lördagsstämningen var ett faktum.

Sockervadd är ett måste om man ska göra hela Gröna Lund.

Efter fem timmar var vi vuxna redo at åka hem, barnen hade gärna stannat fem timmar till. Ingen vinst på chokladhjul eller 5-kamp men en ljuvlig dag som jag tror både jag och Aramis lever länge på. Djurgården och Stockholm är bra fint!