Till och från Prags flygplats - taxi eller buss?

Jag hade blivit varnad innan jag åkte till Prag att taxichaufförer är inte att lita på. När vi anlände flygplatsen hade jag inte riktigt koll på vart hotell låg så för att inte irra bort både mig och en 6-åring var ändå taxi det bästa alternativet. Vi haffade första bästa taxi i taxikön utanför flygplatsen från bolaget AAA. Innan vi hoppade in frågade jag om det var fast pris som gällde eller taxameter och fick svaret att det är mätare som gäller. Han tog oss till hotellet på 20 minuter och notan slutade på 600 czk vilket motsvarar 200 kr - helt överkomligt.

När vi skulle hem däremot hade jag bättre koll och insåg att vi bodde 5 minuter från expressbussen till flygplatsen och den var gratis då vi hade Prague cards. I vanliga fall kostar bussen blygsamma 60 czk (20 kr), den tar 40 minuter och du kliver på vid Centralstationen i Prag.  Jag tror den stannar vid ett par andra ställen också i staden men det har jag tyvärr ingen koll på, på flygplatsen stannar den både vid Terminal 1 och 2. Airport Express bussen gick varje kvart när vi var där och det var sommar, i vanliga fall går den med 30 minuter mellanrum 05 till 22.00.

Summering blir att hade jag haft mer koll när vi landade hade vi tagit bussen från flygplatsen också men taxi är inte dyrt i Prag, det var värt det för att inte gå vilse och jag blev iallafall inte lurad. (Känner mig iallafall inte lurad men en taxi för andra kanske kostar hälften så mycket?!)