Restaurangupplevelse i Madrid - El Jardín de Orfila

hotell Orfila där vi bodde i Madrid huserar också restaurangen El Jardin de Orfilia. Ett ställe som blivit väldigt hett i Madrid på grund av fantastisk kock och nytänk när det kommer till att kombinera smaker.

Restaurangen öppnar 20.30 för middag och eftersom vi är från Sverige bokade vi bord till öppningstiden - med rejält kurrande magar. Restaurangen är inte stor så se till att boka bord. På sommaren kan du välja att sitta ute eller inne men nu på vintern var utomhusdelen stängd.

Vi bestämde oss för att testa deras avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket. Det visades sig vara ett mycket bra beslut. På så sätt fick vi smaka många av deras paradrätter och avnjuta varje måltid med ett noga utvalt vin.

Vi började kvällen med Champagne Tattinger Brut Réserve och skålade in en bättre fredag i Madrid.

Vår första rätt var röd jätteräka i soja, svartpeppar och lönnsirap. Herregud så gott!

Pocherat ägg med svamp och potatiskaka med tryffel. Magi. Du skär i denna potatiskaka och ut rinner ett perfekt pocherat ägg som gör det hela så där härligt kladdigt och gott. Jag vill eva på denna maträtt!

Torsk med örter och i en juice gjord av skinnet, helt ok den med.

Duva med stuvning och svamppuré - att duva kunde smaka så här gott trodde jag inte.

Ostbricka med aprikosbitar och mandelbröd.

Yoghurtglass med kaksmulor, hallonpulver och kondenserad mjölk. Fantastiskt!

Och hela måltiden avslutades med kaffe, dessertvin och dessa gudomliga praliner. Vi var så nöjda med denna smakexplosion och om vi var mätta? Ja även när vi vaknade dagen efter.

El Jardin de Orfila passar perfekt om du ska fira något extra och om du vill äta i stillsam miljö i Madrid. Njut av deras trädgården när det är varmt och självklart behöver du inte gå all in på avsmakningsmeny utan de har en vanlig meny också. Säkerligen med lika god mat som det vi åt!