Spa nära Barcelona - Mas Salagros Ecoresort

En kväll bestämde vi oss för att lämna Barcelona för att ta taxi till Vallromanes. Bara 20 minuter från staden är det landsbygd, fantastisk natur, helt tyst och där ligger Mas Salagros Ecoresort.

Detta är en resort som är öppen året om, de har pooler utomhus, barnklubb,, olika typer av träning som promenader, cykling, yoga och så har de Aire Ancient Baths - en modern version av romarnas bad under antiken.

Naturen kring denna resort är helt fantastiskt, det är så tyst, lugnt och så väldigt grönt.

Vi hade först tänkt att spendera en natt här men sedan insåg vi att vårt plan hem gick väldigt tidigt på morgonen så vi njöt av en rundtur och sedan höll vi till i badet och avslutade med middag i deras restaurang. Vad som är unikt med detta ställe är att det är 100% ekologisk - allt från belysning till möbler till mat.

Vi fick byta om till badrock och sedan gick vi genom denna glasgång till ett mörk rum. Där bjöds det på te i skenet av stearinljus och sedan när vi varvat ned fick vi gå nedför denna fantastiska trapp kantad av ljus. Detta är ett spa som jag verkligen älskar. De har en maxgräns på 10 personer samtidigt bland poolerna så du kan verkligen koppla av och sitta helt ensam - ingen trängsel och så skönt!

En pool med bubblor, en pool som håller 40 grader, en kall pool på endast 15 grader som får igång blodcirkulationen, hammam, en pool du kan simma ut till, vattenfallsdusch och en saltvattenpool där du kan flyta.

Och som om detta inte var nog tog vi också massage. Vilken underbar kväll!

Sedan gick vi upp till restaurangen för att äta en tre rätters meny, helt ekologisk.

Vi drack deras egna vin som var fruktigt och gott.

Vi åt en dumplings, avokadogazpacho och quinoaröra till förrätt.

Till varmrätt åt vi en sådan magisk surf and turf paella som fullkomligt smälte i munnen.

Och efterrätten blev en äppelpaj och en cheesecake formad som ett äpple - kanske min bästa cheesecake någonsin!

Sedan var vi så avslappnade och mätta att vi nästan somnade i taxin på väg tillbaka till hotellet i Barcelona. En underbar utflykt, roligt att se lite mer utanför staden och jag hade gärna stannat längre då landskapet och stället var helt fantastiskt.


Detta inlägg är till viss del ett samarbete med Mas Salagros men som vanligt är tankar, bilder och åsikter mina egna.