Boende på Legoland - Hotel Legoland

Det finns en uppsjö av boenden runt Legoland, vi valde att bo på Hotel Legoland som ligger precis bredvid själva Legoland med ingång direkt från parken. Det tar mindre än fem minuter med buss från flygplatsen till själva Legoland och bussen stannar precis utanför hotellet.

Detta hotell är en dröm för en legoälskande 5-åring. Receptionen består som ni ser av massor av små legogubbar och en cyklande legofigur.

I receptionen vakar också en gigantisk legodrake. Vi besökte Legoland i maj och det var relativt många gäster på hotellet så för att få tag i rum här under högsäsong är det bra att boka tidigt tror jag.

Deras nya rum för i år är med temat Ninjago. Det finns också temarum med Lego Friends, Kingdom, Pirat, Prins/Prinsessa och Adventure. Valet för Aramis var solklart - Ninjago såklart och så här såg vår korridor ut.

Våningssäng för två barn och inte en fläck i rummet var lämnad till slumpen.

Och en dubbelsäng där det lätt får plats två vuxna och ett barn - vem bli inte lugn att sova under ninjornas svärd och Sinsin wus rishatt?

Det finns kluriga spel på väggen, en legoörn i taket, legofacklor att tända, kaststjärnor av lego i badrummet och två enorma lådor med lego att bygga fritt med. Detta hotell är samma dröm för ett barn som ett spahotell i tystnad är för en mamma.

Överallt finns lego att bygga med, legofilmer att titta på, en legobutik finns det givetvis också samt frågesporter och tävlingar.

Hotellet har en stor restaurang som serverar frukost samt lunch- och middagsbuffé. Vi valde att äta middagsbuffé och vi blev verkligen överraskade över hur bra den var. Det är inte så att det finns massor av restauranger kring Legoland, det finns såklart några inne i parken, Lalandia som ligger 10 minuter bort har ett par och inne i själva Billund (10 minuters promenad) finns det säkert ett fåtal. Men detta var absolut smidigast alternativet för en familj som varit igång sedan klockan 05 på morgonen.

Det var snyggt dukat och det påminde inte alls om känslan man får när man pratar barn och buffé. Barnen fick kritor och pyssel att fixa med och det finns givetvis ett enormt lekrum även här.

Dessa räkor var fantastiska, likaså salmalaxen och parmaskinkan. Det fanns olika sallader, potatisgratäng, ris, bröd och i köket fick du hämta perfekt stekt lammfilé, kyckling, kotletter och annat kött med olika såser. Det fanns också ett efterrättsbord samt ost och kex.

Barnbuffén var också riktigt bra med stenugnsbakad pizza, majskolvar, egna hamburgare, pommes formade som lego, köttbullar, pasta, lasagne, köttfärssås, grönsaker och avslutningsvis en mjukglassmaskin.

De har en fin liten innergård där du kan njuta av en drink medan barnen går loss i lekrummet.

Till frukost fanns nybakat bröd från det lokala bageriet.

Du kunde grädda egna pannkakor, det fanns all varm och kall mat du kan tänka dig och mycket frukt.

Skyr med jordgubbar i långa rader.

Och så fanns det ett helt spelrum fyllt med Nintendo wii, biljard, fotbollsspel och brädspel. Eftersom det var lågsäsong hade Aramis i stort sett rummet för sig själv och han var i himlen. Som sagt jag har aldrig bott på ett mer barnvänligt hotell som också känns inbjudande som vuxen. Alla som jobbar här är engagerade i lego, det är top notch service dygnet runt och de kan svara på alla frågor när det kommer till Legoland.

Åker vi till Legoland igen är valet av boende enkelt; dels för läget men också för att det känns verkligen som gör Legoland fullt ut. Speciellt om du reser med barn som andas lego. Jag har nog aldrig sett honom så lycklig och exalterad i hela sitt liv. Alla tummar upp!