Tra Que Riverside Resort / Christina´s Hoi An

Vårt första hotell i Hoi An låg 3 km utanför staden och i något som hette Tra Que Village. Hotellet hette Tra Que Riverside Resort men var på väg att byta namn till Christina´s Hoi An tror jag. Det var nämligen ny ledning och Christina´s som driver ett väldigt populärt ställe i Saigon hade just köpt det och hade storslagna planer. Hur som, stället är fantastiskt och blev den perfekta starten på vår semester. Hotellet ligger vid floden, mitt i grönsaksodlingar, du väcks av en galande tupp och personalen är fenomenal.

Hotellet från trädgården

Små massagehyddor

De har en egen fiskdamm där vi både fick fiska och hjälpa till att mata fiskarna med bröd varje morgon.

Underbar pool där vi i stort sett var själva.

Utsikten från rummet över floden.

Rummen var stora och rymliga, vi en dubbelsäng modell XL, en spjälsäng, fåtöljer och tre stora väskor utan att det ens var i närheten av trångt.

Badrummet var stort och fräscht men så mycket privatliv blir det kanske inte. De flesta hotell numera verkar älska att ha glasdörr till toaletten och lite för mycket öppen planlösning för min smak.

Fiske i dammen, napp varje gång

Underbar frukost dukades upp utomhus varje morgon. Kall och varm mat som pannkakor, nudelsoppa, bacon, korv, toast, baguetter, chokladcroissanter,  potatis och stekt ris. Det fanns massor av färsk frukt, egen äggkock och nypressade juicer som smakade magiskt.

Frukosthänget skedde här i total tystnad. Det var som att vara på ett retreat, vi blev totalt avslappnade och jag rekommenderar verkligen detta hotell. Personalen fixar allt du ber om, vi fick till och med tvätta i deras tvättmaskiner. Det enda minus är väl att det ligger lite utanför stan, det är absolut inga problem att cykla men har du småbarn krävs taxi. Det tar 15 minuter att gå till An Bang Beach, omgivningarna med risfält är som tagna ur en film och restaurangen serverar jättegod vietnamesisk mat.