Flyga SAS till Hong Kong

Visa av erfarenhet från vår resa till Tallinn tog vi en taxi till Arlanda i tid och slapp stressa.

För nästan 6 veckors resa hade vi med oss två resväskor, en vagn och varsin ryggsäck. Mycket nöjd med detta!

Älva gjorde sin andra resa med flyg utomlands; inte illa för att vara 6 månader.

Barnen var taggade och hade matchande outfits från Mini Rodini; ska man till Asien så får man gå all in i Bengal Tigers.

Och lyckan när man ska boarda flygplanet och inser att inte ens en tredjedel av platserna är bokade. SAS nya plan till Hong Kong håller toppklass vill jag lova. Sköna stolar, bra benutrymme, fräscht och bra med bagageutrymme. Vi var 75 personer ombord (tror planet tar över 300) vilket i princip gjorde att vi kunde ta hur många säten vi ville. Jag gissar att detta beror på ny flygrutt samt vinter i Hong Kong just nu. Planet är uppdelat på 2-4-2 säten.

Egen touchscreen med filmer, serier, spel, musik, resväg och annat. Tummen upp.

Vi frångick vår princip att endast flyga nattflyg till Asien med barn; pris gick före tid denna gång och vi överlevde. SAS flyger klockan 13.50 till Hong Kong så Älva började med en powernap och Aramis spelade lite Tetris.

Vid 15-tiden kom maten vilket Micke sammanfattar med en utav de bättre flygplansmåltiderna han ätit; pasta med kyckling, bröd, kex, ost och körsbärskaka. Själv hade jag försökt få till ett mjölkfritt alternativ. När jag ringde SAS för att boka detta fick jag svar att ja visst vi har en laktosfri måltid. Lite som att säga till en nötallergiker; ja visst vi har en måltid med bara hackade nötter. Hur som fick jag då lov att välja veganalternativet och det var väl ingen höjdare. Ris, grönsaker och tofu, bröd och en liten fruktsallad. Men jag överlevde.

Vid 18.30 bäddade vid ned Aramis på ett tomt 4-säte där han somnade bums med en filt över sig. Älva somnade först i sin lilla bebissäng men övergick sedan till att sova på mig.

Vid 22:30 tändes planet upp igen och det serverades frukost; yoghurt, musli, juice och bröd och detta kunde vi äta medan barnen fortfarande sov. (Veganalternativ; endast melonbitar, juice och bröd med sylt...)

När det var en halvtimme kvar till landning väckte vi Aramis och då såg det ut så här fint utanför fönstret. Soluppgång över Asien.

Klockan 00.05 svensk tid landade vi (fem minuter före utsatt tid) och då var klockan 07.05 i Hong Kong. En smärtfri flygresa, imponerad av SAS och jag hoppas på samma tur när vi flyger hem.