Älva i Vietnam

Och hur gillar Älva, snart 7 månader, Vietnam? Jo jag tror hon gillar det. Hon äter och sover som hemma, till sin stora glädje får hon sova bredvid Aramis och hon slipper både overall och åkpåse.

Tyvärr har vi ännu inte besökt en enda restaurang med barnstol så det blir mycket sitta i knä. Hon ääter en del frukt här och puréer vi hade med hemifrån.

Hon är verkligen ett "bärsele barn", hon älskar sin Ergo. Vi bytte från Babybjörn till Ergo i och med denna resa och jag var först orolig att hon var lite för liten. Men det gör verkligen ingenting att huvudet inte riktigt kommer över kanten för hon borrar ned sig och somnar 9 gånger av 10. Och ja första dagarna här hade vi mössa på henne då hon var förkyld och det blåste massor. Svårt att tro i dagsläget.

Folk älskar henne och kameror blixtrar när vi är ute med henne. Japaner stannar i grupp och tar foto och hur det ser ut när vi går på restaurang kan ni se här:

Så vissa måltider får vi faktiskt äta i stillhet alla tre trots brist på barnstol. Älva har tydligen inte kommit i separationsfasen än och skrattar mot alla som vill hålla. Hon har nog sett fler kök än de flesta turister här.

Och ibland när vi har tur somnar hon också i vagnen vid poolen och vi får 30 minuters badtid tillsammans med Aramis. Hon har nämligen både börjat krypa och ställa sig upp mot saker så det är till att passa henne under all vaken tid. Men charmigare unge får man leta efter och jag tror nog att hon gillar Asien lika mycket som Asien gillar henne.