Båt till Tallinn från Stockholm

Att åka båt till Tallinn är ett smidigt alternativ om man gillar båt, vill slippa åka till Arlanda, vill ha bil med sig eller har barn med sig - det blir som ett äventyr och man slipper allt jobb med flyg, incheckning etc.

Vi åkte med Tallink Silja från Värtahamnen i Stockholm till Tallinn och resan tar ca 15 timmar. Båten Victoria går från Stockholm 17:30 och ankommer Tallinn 10:45 nästa dag. Vill man så kan man spendera dagen i Tallinn och sedan åka tillbaka samma kväll klockan 18.00 och anlända Stockholm 10:15 igen. Vi valde ju att bo över en natt i Tallinn på hotell för att hinna se lite mer av staden.

buffé talllink victoria

En del av buffén.

På vägen till Tallinn åt vi middag i bufférestaurangen. Där fanns något för alla som fisk och skaldjur, varm mat med rostbiff, klyftpotatis, köttbullar, en salladsdel, en charkdel och en asiatisk del som blev min favorit. Sushi, sashimi, bönor, räkor, kimchi och annat smarrigt och dessutom garanterat mjölkfritt. Det fanns också en härlig efterrättsdel med kakor, frukt, smoothies, tårtor och praliner. Barnen hade en egen liten buffé med tacos, pulled pork och glass.

barn Tallink

Bollhav

Tallink dansgolv

Dansgolvet tidigt på kvällen.

När vi hade ätit lekte Aramis lite i bollhavet och vi spanade in taxfreebutiken innan vi gick en rundtur på båten. När klockan sedan närmare sig 21 var det läggdags och det var inget problem att sova på den här båten till skillnad mot vissa båtar som har fest 24 timmar om dygnet. Vi åkte på en torsdag och det var verkligen hur lugnt som helst, vi hörde inte ett ljud på hela natten.

Tallink svit

En del av sviten.

Tallink hytt svit

Sovrum

Älva kryptränade i hytten

I vår svit fanns en dubbelsäng och en bäddsoffa för två, perfekt för en familj på fyra. Jag var lite rädd innan för blåsigt väder men det var verkligen ingen fara, jag märkte lite gungningar när jag matade Älva på natten men det var allt.

Tallink specialfrukost

Frukostmatsalen

När vi vaknade var klockan 08 och vi var redo för frukost. Vi åt inte frukost i buffédelen utan i restaurangen Piazza och det rekommenderas. Vita dukar, champagne, hur lugnt som helst och det mesta man kan önska i frukostväg; smörgås med pålägg, yoghurt, ägg, sötsaker, bacon, pannkakor, fruktsallad, färskpressad juice och det enda som jag saknade var ett mjölkfritt alternativ till kaffet för tyvärr fanns varken soja- eller havremjölk.

Romantica restaurang

Restaurangen Grill

Romantica barnmeny

Aramis mat, korv- och köttbullespett.

Tallink Romantica barn

Pyssel ingick.

Tallink grill

Min hamburgare.

Efter 1,5 dygn i Tallinn åkte vi tillbaka till Stockholm klockan 18.00 med båten Romantica. Vi hade samma upplägg med svit, frukost i restaurangdelen men denna gången åt vi inte middag från buffén. Istället åt vi i restaurangen Grill - jättegod mat med biff, hamburgare och en barnmeny som föll Aramis i smaken.

Soluppgång skärgården

Soluppgång över skärgården.

Och när vi närmade oss Stockholm nästa morgon gick solen upp över skärgården. Det var -17 grader ute och fantastiskt vackert som ni ser.