Underbara barn och Årets konditor

I fredags var jag inbjuden både till Underbara Barn mässan och Bak- och chokladmässan. Jag tog med mig båda barnen för en heldag i Älvsjö. Vi började med Underbara barn där jag var inbjuden som VIP bloggare.

Lokalen var full av mammalediga personer och jag upplevde mässan som större i år i jämförelse med tidigare.

Aramis gillade verkligen alla roliga montrar; här gör vi experiment med Tom Tits. Vi tittade också på teater, gick tipspromenad, hoppade i hoppborg, tittade på lite kläder och spelade spel.

Sedan var det dags att besöka årets Bak- och chokladmässa där jag var inbjuden för att testa finalisttårtorna i tävlingen Årets konditor.

Det var fokus på choklad på mässan och det fanns provsmakning i oändlighet.

En utav finalisttårtorna var så här fin.

Så här såg det ut, tårtorna vi fick testa i ett speciellt litet pressområde på mässan, och Roy Fares serverade. Fantastiska!

Aramis höll med och gillade den röda biten bäst och det var också den som vann. Den är bakad av Anders Oskarsson från Nilsson konditori i Oskarshamn. Där en svartvinbärstårta med kardemumma, brynt smör, gräddfil och havre.

Vi avslutade dagen med att göra egna marsipanfigurer i smakerna jordgubb, blåbär och lakrits som vi fick ta hem till fredagsmyset.

Har ni tid över idag rekommenderar jag er verkligen ett besök till Stockholmsmässan!