Polly och Mino - Apollos barnklubb

Apollos barnklubb heter Polly och Mino. Den finns på de fyra hotell som ingår i Apollo Mondo Family Resort och Kos med Kipriotis Maris är ett utav dem. Vi har aldrig tidigare använt oss av barnklubb eftersom vi oftast bor på hotell som saknar det. Och vi inser nu att det kommer att bli svårt att få med Aramis till ställen utan detta. Han älskade det! Det kostar ca 500 kr för en vecka och det är otroligt prisvärt.  Klubben vänder sig till barn mellan 4-11 år och aktiviteter anpassas efter ålder. De har ett maxantal på 25 barn per vecka men vi var där i lågsäsong och ca 10 barn var inskrivna denna vecka i september.

Vi sa att han fick gå på de aktiviteter som han själv ville men han ville inte missa ett enda tillfälle. Barnklubben träffas en dryg timme på förmiddagen, två timmar på eftermiddagen samt en aktivitet på kvällen.

Aktiviteterna har anknytning till landet och närområdet och det finns en pedagogisk tanke med det mesta. De har grekisk språkskola, gör egen tzatziki, går på safari runt hotellet, bygger sandslott på stranden och pratar om vilket land man ser på andra sidan, har skattjakt, firar Pollys födelsedag, fixar en egen olympiad, lektion i poolregler och såklart minidisco och filmkväll.

Ingången till Club Polly och Mino på Kipritois Maris.

En del av lokalen.

Polarepolicy

En utav Apollos proffsiga ledare och Aramis. Alla ledare pratar de skandinaviska språken och är fantastiska med barn. Engagerade, har alltid tid att lyssna och säger ifrån på ett bra sätt när det behövs.

Första dagen får alla barn en t-shirt och ryggsäck.

En eftermiddag bakades egna pizzor.

Dansträning.

Mino gäster vattengympan.

Sista dagen fyller Polly år och barnen ordnar kalas.

Egengjord kockmössa och tzatziki.

Limbokväll.

Aramis själv säger:

Allt var roligast men sandslottet var lite svårt att få fint. Alla var snälla och jag fick många nya kompisar. Tzatsikin blev lite stark, limbo var jättekul, Mino var mysig att krama, Polly har en flaska hårspray i håret varje dag och det finns lego inne på klubben. Vi borde ha stannat mycket längre och vi måste åka tillbaka igen när de öppnar. 

Är detta inte toppbetyg så säg?

I samarbete med Apollo