Hotell i Marrakech, Riad Chorfa

Det är Travel Thursday.

När vi var i Marrakech bodde vi på ett underbart hotell som heter

Riad Chorfa

. Det ligger mitt i medinan (den gamla staden), väldigt nära shopping och små torg. Stället har bara 10 rum och alla ser olika ut. 

Från utsidan är det bara en stor svart dörr som är lätt att missa men när du kommer in på insidan öppnar en riad upp sig och det är gudomligt vackert. 

En riad är ett traditionellt marockanskt hus med en innergård, väldigt många byggnader ser ut på detta sätt och många är idag hotell. Riaden har oftast öppet tak så du ser himlen men många har en plastduk de drar ut vid regn.

Riad Chorfa är ett hotell som är fyllt av detaljer. Apelsinträd i trädgården, dörrar som är ett konstverk i sig, små kryp-in som är perfekt för kaffe och en bra bok, tavlor, kuddar, lampor, takterass och blommor. 

Jag och

Johanna

fick dela på ett utav de finaste rummen på detta hotell. Målat i turkost, med fina mosaikdetlajer och ett badrum (utan dörr) en halv våning upp. Helt klätt i djupblå mosaik med en dusch som var nedsänkt i marken och guldkranar som grädde på moset. 

Skulle jag åka tillbaka till Marrakech skulle jag utan tveka boka detta hotell igen och igen. Det var nästan så att jag ville flytta in eller inreda min nya lägenhet i orientalisk stil.