Föreläsning med Fredrik Paulun

Hur var då föreläsning med Fredrik Paulun? Jo faktiskt väldigt bra men egentligen bara sunt förnuft. 

Han, liksom jag, förespråkar ren mat utan tillsatser, inga kosttillskott och inga förbud. Han pratade mycket om dieter/fasta och att resultaten är snarlika om du byter ut dålig mat till bra. Ät hellre 500 kcal kyckling, råris och broccoli än 500 kcal korv med räksallad. Ät blåbär istället för vitaminpiller. Undvik gärna coca-cola och chips. Välj apelsin istället för c-vitaminbrus. Mosa egen potatis till mos och använd inte pulver. Byt pasta till bönor och grönsaker. Ja ni hör - sunt förnuft. Träna gärna musklerna 3 ggr i veckan men inte på tom mage. 

Inget nytt i mitt liv men ibland behöver man höra någon annan säga det för att inse fakta som är en självklarhet. Jag skulle aldrig köpa pyttipanna, fiskpinnar, pulvermos eller färdiga hamburgare, både pga smak och tillsatser och det är skönt att höra att jag tänker rätt. 

Han nämnde också beroende och vad olika personer går gång på - alkohol, spel, godis - och det bästa i det läget är att undvika det helt. Jag har inga problem att ta ett glas vin eller ett chips men godis däremot - det blir aldrig bara en bit utan lösgodis äter jag tills illamåendet slår till. Så ja det är väl vad jag ska undvika.

Får du chansen tycker jag verkligen du ska lyssna på Fredrik Paulun eller äta på hans deli i Söderhallarna. Han har ju ändå föreläst i över 10 år, omsätter minst 100 miljoner på sitt varumärke och ja, han vet vad han pratar om.