Villa Apollon, Skiathos

Vi bodde på tre olika ställen under vår resa i Grekland. Alla ställena hade jag själv letat efter i timtal, jämfört, googlat, läst om på Tripadvisor och väl värt all den tiden för alla ställen var bättre än våra förväntningar. 

Det första stället vi bodde på var Villa Apollon på Skiathos . En liten budgetpärla, 3 km från staden och nära Achladies stranden. 

Här (bilden ovan) njöt vi av frukost varje morgon och ni ser ju utsikten, magisk. 

Stället är litet med bara 12 rum och 4 lite större lägenheter. Vi hade ett vanligt rum med resesäng till Aramis, det fungerade jättebra och rummet var dessutom utrustat med kokplatta, kyl och micro samt en balkong med utsikten som ni ser på bilden nedan. Poolen var hyfsat stor, vi var oftast själva där och det fanns gott om parasoller så man slapp vara i den stekande solen. Extra plus för att man gratis får låna stora pool- och strandhanddukar.

De har egen restaurang och äter man här på kvällen tar det väldigt lång tid att få maten - men det är värt väntan för ingen annanstans har jag ätit så god kyckling med olivolja, vitlök och rostat pitabröd. Wifi finns gratis i restaurang och pooldelen. 

Ska ni besöka detta ställe så se till att ni är här över en söndag. På söndagar serveras nämligen en speciell söndagsfrukost med champagnedrinkar, frukt, hembakade sötsaker, parmaskinka, fetaost, pajer, grönsaker etc. De andra dagarna är frukosten helt ok men lite mer ordinär med grekisk yoghurt, flingor, rostat bröd, ägg och bacon. 

De som driver detta ställe är ett par i 50-60 års åldern; Captain och Dounia och det är mer som att bo hemma hos någon än på ett hotell. Är du törstig kan du hämta det du vill ha i baren, vill du äta något som inte finns på menyn så fixar de detta och en eftermiddag bjöd de in alla sina gäster på grekisk buffet med fantastisk mat, ouzo och rosé - helt kostnadsfritt. 

Det tar ca 10 minuter att gå till stranden, det är bara att korsa en väg och ta en lång trappa ned. Achladies är en helt ok strand, klart vatten men jag gissar att den kan bli ganska så trång under högsäsong. Det finns en hel del restauranger vid stranden och det är underbart att äta middag här nere.

Vill man istället åka in till Skiathos stad tar det 15 minuter med båt och den båtresan är ren och skär njutning. Blått vatten, gröna berg, vita hus och stenkyrkor och mer Grekland än så blir det inte.

Jag rekommenderar verkligen detta boende; billigt, litet/personligt och än så länge endast folk från England- ni vet ju hur svårt jag har för stora, svenska charterhotell. Strandnära, utsikt som gör mig tårögd och ca 20 min från flygplatsen. Kanske inte direkt anpassat för barn, vi var de enda som hade barn där men detta ställe passade oss perfekt.