guide kring Georgetown

Efter en lång förmiddag bestämde vi oss för att hålla Aramis inne i AC på eftermiddag och varva sömn med Spöket Laban på dvd. Micke var snäll och stannade med Aramis så jag kunde turista lite. Det fullkomligt kryper i min kropp när jag kommer till ett nytt ställe; jag vill se allt, utforska, träffa människorna, kolla karta så jag satt som på nålar denna förmiddag! Efter lunch hoppade jag på lokalbussen till Georgetown som ligger ca 30 minuter bort. Jag lyckades gå av några stationer för tidigt och stod ensam med en karta i handen när en äldre man kom fram till mig och undrade om jag behövde hjälp.

Så här såg han ut, 75 år ung, gammal lärare, en fena på engelska och imponerade på mig genom att berätta att han sprungit maraton och simmar över kanalen mellan öarna här i Malaysia ett par gånger. Efter vårt möte över kartan tog han med mig på guidad tur genom staden och förklarade att han bör hjälpa goda människor och direkt när han såg mig visste han att jag var mycket god (ahh!).

Han visade mig klocktorn, blombeklädda vagnar, moskeér, koloniala byggnader, hamnen, tempel och Little India. Kolla in:

Sen satte han mig på bussen mot hotellet igen och åkte med ett par stationer. Han ville även mer än gärna köra mig och min familj till flygplatsen imorgon men då drog jag till med en nödlögn; en 75-åring (hur snäll han än är) som inte kan läsa något på kartan om han inte kisar och jag pekar ut var vi är ska nog inte köra bil i denna trafik, dessutom inte med Aramis i bilen :)