Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Nyttiga muffins utan gluten och socker


Jag bakade lite igår kväll. Detta var en av grejerna jag slängde ihop och som blev så goda att jag måste ge er receptet; 

Nyttiga muffins med valnötter  (6-8 st)

1 dl kokosmjöl 
1 dl mjölk eller kokosmjölk 
2 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljpulver 
2 ägg 
en halv banan 
1 dl valnötter 
1 nypa salt 
0,5 tsk kardemumma 
några hallon 

Blanda mjöl, bakpulver, salt, kardemumma och vaniljpulver i en skål. Mosa bananen i en annan skål och smula över valnötterna i lagom stora bitar. Knäck äggen i skålen med mjöl. Häll sedan i banan/valnöt i mjölblandningen. Ha sist i mjölken och blanda väl. 

Klicka ut smeten i muffinsformar på en muffinsplåt. Tryck i ett par hallon i varje muffin, grädda i 175 grader ca 20 minuter (du ser när de fått färg). 

Perfekt till fikat, mellanmålet eller när suget slår till.