Salamipaj a la lchf
Igår testade jag att göra paj på mandelmjöl och sesamfrön - alltså paj utan kolhydrater a la lchf.
Själva botten gjordes av
3,5 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 tsk salt
50g rumsvarmt smör
0,5 msk fiberhusk
1 ägg
Jag mixade mandelmjöl och sesamfrön med stavmixern en pyttestund sen i med resten och knåda ihop till en pajdeg. Tryck ut den i en pajfrom med löstagbar kant, nagga med en gaffel i botten och så in i kylen 20-30 minuter.
Förgrädda sedan pajskalet på 200 grader i 10 minuter.
Sen fyllde jag pajen med lite av det som fanns hemma; rödlök, vitlökssalami, brieost och oliver. Sist hällde jag på en äggstanning gjord på 4 ägg, 2 dl matlagningsgrädde samt salt och peppar.
In i ugnen på 175 grader i 45 minuter sen ut och stå till sig något innan servering tillsammans med en ruccolosallad.
Resultat: Gillar - mycket!
Downside: Galet svårt att diska rent formen.
Själva botten gjordes av
3,5 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 tsk salt
50g rumsvarmt smör
0,5 msk fiberhusk
1 ägg
Jag mixade mandelmjöl och sesamfrön med stavmixern en pyttestund sen i med resten och knåda ihop till en pajdeg. Tryck ut den i en pajfrom med löstagbar kant, nagga med en gaffel i botten och så in i kylen 20-30 minuter.
Förgrädda sedan pajskalet på 200 grader i 10 minuter.
Sen fyllde jag pajen med lite av det som fanns hemma; rödlök, vitlökssalami, brieost och oliver. Sist hällde jag på en äggstanning gjord på 4 ägg, 2 dl matlagningsgrädde samt salt och peppar.
In i ugnen på 175 grader i 45 minuter sen ut och stå till sig något innan servering tillsammans med en ruccolosallad.
Resultat: Gillar - mycket!