Ostgratinerad torsk med romsås och bönsallad
Här kommer ett grymt enkelt och gott recept jag lagade här om dagen;
Ostgratinerad torsk
400g torsk tinad eller färsk (eller annan vit fisk)
75g philadelphiaost
1,5 dl västerbottenost (riven)
en halv citron salt
Lägg fisken i en smord ugnsform och salta. Blanda ostarna i en bunke tillsammans med skal och saft från den halva citronen, bred ut över fisken och in i ugnen på 225 grader i en kvart.
Romsås
50g röd stenbitsrom
1,5 dl creme fraiche
gräslök
Vispa creme fraiche med elvisp ett par minuter så den blir fast, ha i rom och klipp över lite gräslök. Blanda och smaka av med salt.
Bönsallad
1 burk valfria bönor (jag tog någon bönmix)
en halv citron italiensk salladskrydda
gurka
flingsalt
Hacka gurka, blanda med bönor, pressa över citron och smaksätt med krydda och salt.
Ostgratinerad torsk
400g torsk tinad eller färsk (eller annan vit fisk)
75g philadelphiaost
1,5 dl västerbottenost (riven)
en halv citron salt
Lägg fisken i en smord ugnsform och salta. Blanda ostarna i en bunke tillsammans med skal och saft från den halva citronen, bred ut över fisken och in i ugnen på 225 grader i en kvart.
Romsås
50g röd stenbitsrom
1,5 dl creme fraiche
gräslök
Vispa creme fraiche med elvisp ett par minuter så den blir fast, ha i rom och klipp över lite gräslök. Blanda och smaka av med salt.
Bönsallad
1 burk valfria bönor (jag tog någon bönmix)
en halv citron italiensk salladskrydda
gurka
flingsalt
Hacka gurka, blanda med bönor, pressa över citron och smaksätt med krydda och salt.