Kladdkakecupcakes med baileysfrosting
Och så kör vi ett till recept på en gång. Dessa cupcakes går inte att sluta äta, beviset är festen i fredags då de tog slut först och många ville ha receptet. So here goes;
Kladdkakemuffins
2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
1 krm salt
100g smör
(lite smält mörk choklad, typ en halv kaka 70%)
Smält smöret och rör i den mörka chokladen. Vispa ägg och socker med elvisp och ha sen i smör/chokladblandningen och vispa igen. Ha i mjöl, kakao, vaniljsocker, och salt och rör till en smet. Jag gjorde minicupcakes, fyllde formarna till 2/3 delar och gräddade på 175 grader i 10 minuter. Det blir ca 30 små cupcakes. Låt svalna och ställ sedan in i kylen/frysen.
Baileysfrosting
100g rumsvarmt smör
2 msk Baileys
3 dl florsocker
Blanda allt med elvisp tills smeten är utan klumpar, ta sen ur cupcaks ur kyl/frys, bred ut frostingen, dekorera (jag använda strösselhjärtan) och in i kylen igen. De bör inte stå framme för länge innan de ska ätas då de är rätt kladdiga i mitten.