Zuccini och köttfärsgratäng - very GI
Igår lagade jag en mästerlig zuccini och köttfärsgratäng till middag. Väldigt mycket GI och väldigt mycket godare än vad det ser ut på bilden.
Recept (4 pers)
2 zuccini
1 burk krossade tomater
1,5 dl matlagningsgrädde
500g nötfärs
2 klyftor vitlök
1 gul lök
1 tärning köttbuljong
oregano
chilisås
Ett halvt paket fetaost
Skiva zuccini i tunna skivor på längden, salta på båda sidor och låt de dra i ca 30 minuter så vattnet försvinner. Hacka lök och vitlök och stek i lite olivolja. Ha i nötfärsen, stek tills den är klar och ha sedan i salt och peppar. Tillsätt krossade tomater, grädde, oregano och chilisås (de två sista efter behag). Låt puttra i ett par minuter och ha i en tärning köttbuljong. Skölj zuccini och torka den. Varva sedan zuccini med köttfärssåsen i en smord ugnsform, börja med köttfärsen. Avsluta med att smula fetaost på toppen. Gratinera i ugnen i 30 minuter på 200 grader. Servera gärna tillsammans med turkisk yoghurt.