Key Lime Pie
Igår kväll gick all tid åt till att baka Key Lime Pie, båda stora och små. Receptet är hämtat från Leilas bok One More Slice och jag säger bara - do it!
Recept (till en stor paj ca 22 cm eller 4 små)
200g digestive kex
100g smör
4 äggulor
6 lime
1 burk kondenserad mjölk
3 dl mellangrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen så fint det går, blanda med smält smör och tryck ut i botten på pajformen. Grädda i ugnen i ca 10 minuter och låt svalna.
Blanda skal och saft från 5 limefrukter med kondenserad mjölk och äggulor.Låt stå i ca 1 timme så smeten suger åt sig limesmaken. Sila sedan smeten genom en fin sil så skalen försvinner. Häll i smeten i pajformen och grädda i ca 15 min för små pajer och 25 min för en stor paj. Låt svalna och bred sedan på vispad grädde och garnera med lite lime.