Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Köttfärslimpa med oliver och basilika

Alltså den här bilden gör inte maten rättvisa! Igår gjorde jag nämligen min första köttfärslimpa någonsin och den blev så god, långt ifrån någon 70-tals köttfärslimpa med morötter och ärtor. Denna innehöll basilika, oliver, soltorkade tomater och en massa annat gott. Superlätt och jag skulle kunna äta den varje dag!
Recept
400 g nötfärs
1 kruka färsk basilika
10-15 svarta oliver
5-6 soltorkade tomater i olja
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 röd eller gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 5 minuter. Hacka löken och pressa vitlöken och ha i bunken. Hacka oliverna, riv moroten och strimla tomaterna - blanda i detta tillsammans med ägg, salt och peppar. Blanda sist i nötfärsen och ca en halv kruka färsk hackad basilika. Blanda väl, ha upp smeten i en brödform och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 50 minuter. Njut av denna underbara rätt tillsammans med kokt potatis och gräddsås!