Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Ta hand om ditt hår på resan

Jag försöker så gott det går att ta hand om mitt hår lika bra när jag reser som när jag är hemma. Att vara på resa kan slita otroligt mycket på håret då man kanske inte använder lika många bra produkter som hemma, solsemester och poolvatten är rena rama döden för ett färgat hår och hårfönen på hotellet kan ha sett bättre dagar. 

Här är mina tips för att få håret att må bra även på resan:

Var sparsam med hårtvätt

Jag har tidigare varit en person som tvättat håret nästan varje dag men har nu gått över till att tvätta var tredje dag. Jag upplever att det är lättare på resande fot då du inte ska till kontoret eller på viktiga möten. Ta med en liten flaska torrschampo om det bli outhärdligt. 

Keratinbehandling på hotellet

Keratin är ett protein som finns i bland annat hår och naglar. Det påverkar hur mycket det hår växer och vilken kvalitet du har. Keratinbehandling bygger upp håret, gör det mindre trassligt och stärker topparna. Du kan göra keratinbehandling på salong såklart men jag brukar göra det hemma och har alltid med mig en kur när jag reser.

Skydda håret med keps, hatt eller sjal 

Håret mår inte bra att vara i stark solljus så försök att skydda det, precis som din hud. Samma sak om du befinner dig i mycket vind, sätt upp håret med en bra klämma eller mjuk hårtofs. 

Använd en bra hårmask

Det är perfekt att avsluta en dag på stranden med en härlig hårmask, för extra verkan sov gärna med den i topparna.

UV-skydd för håret

Glöm inte en bra uv-spray för att skydda ditt hår mot solen, missfärgningar och slitage.

Skölj alltid ditt hår i vanligt vatten innan du hoppar i poolen

På så sätt förhindrar du att det bir grönt/missfärgat. Råkar du ändå få gröna nyanser finns det specialschampoon du kan köpa som tar bort det. 

Undvik värmeverktyg

Försök att låta håret självtorka så mycket som möjligt under din resa. Det är bra för håret att få vila och du slipper släpa med en resväska med hårfön/plattång/locktång

Packa med en bra borste

Ta med en bra, utredande borst som du vet är skonsam för just ditt hår. 

Köp miniflaskor

Försök att ta med ditt dyra schampoo/balsam även på resan så du slipper använda hotellets skräpprodukter. Köp tomma miniflaskor och fyll dem med dina favoritprodukter så slipper du ta med de större flaskorna. 

Biotin/B12

Jag äter B12 varje dag året om, även på semestern - det här stärkt mitt hår mycket.

Har du några andra bra hårtips?

Inlägg skrivet i samarbete med partner