Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Min cityguide till Malmö

Malmö. En stad jag verkligen rekommenderar för en weekend och här kommer mina bästa tips för några härliga dagar i Sveriges tredje största stad. Det tar 4,5 timme att åka tåg från Stockholm till Malmö men du kan givetvis också flyga dit på en timme.

Bo

See this content in the original post

Jag bodde på Clarion Live och älskade det. 85 meter högt, utsikt över hela stan, en skybar på toppen, bra frukost och gångavstånd till det mesta. Läs min recension av Clarion Live Malmö här. Jag valde ett hotell som låg i city men det finns självklart boenden som ligger närmare strand, västra hamnen eller Möllan om man nu vill det.

Göra

See this content in the original post

Slottsparken

  • Besök Slottsparken och Tareq Taylors urmysiga trädgårdscafé.

See this content in the original post

Lilla Torg

  • Drick ett glas vin på Lilla Torg när dagen övergår till kväll. Lilla Torg är för Malmö vad Medborgarplatsen är för Stockholm - men Lilla Torg är så mycket mysigare.

See this content in the original post
  • Besök Möllevångstorget för atmosfären och färsk frukt, köp god ost på Mållans ost precis bredvid torget.

See this content in the original post

Ribersborgs Kallbadhuset

See this content in the original post

Stranden vid Ribersborg

  • Ribersborg. Malmö har stränder mitt i stan och jag besökte Ribersborgs strand och även kallbadhuset. Det sistnämnda är en oas mitt i stan. Badet har avskilda dam- och herravdelningar, så några baddräkter behövs inte. Du solar på varma bryggor och badar i havet året om, när det behövs kan du värma dig i deras vedeldade bastu.

  • stranden är det liv och rörelse från morgon till kväll på sommaren. När jag var där var det dans varje kväll vid stranden för vem som helst, det började med en lektion i en viss dans och sedan var det bara att haka på kvällen lång.

See this content in the original post

Västra hamnen

  • Västra hamnen med Turning Torso. En sommarkväll här är absolut magisk. Picknick vid havet, njut av sommarkonsert Goodnight Sun, titta på de som dyker från hopptornet, ät italiensk glass och strosa längs strandpromenaden.

  • Turning Torso har guidade visningar som jag verkligen rekommenderar. Läs mer här. Här finns också skateboard- och klätterpark. Se mina bilder från en kväll i Västra hamnen.

See this content in the original post

Folkets Park

  • Folkets Park. Ett paradis både för vuxna och barn. Uteserveringar, terrarium, äventyrsgolf, bygg din egen koja, plaskdamm och härliga ytor för picknick.

See this content in the original post
  • Åk båt genom stan. Det finns många olika alternativ antingen sightseeing i Malmös kanaler med rundturen Rundan eller så kan du själv hyra trampbåt eller eka.

Äta

See this content in the original post

Raw Food House

  • Raw Food House, Friisgatan 8. Raw Food när det är som bäst - läs om mitt besök här.

  • Jalla Jalla, Bergsgatan 16. Malmös bästa falafel speciellt den med halloumi.

  • Kitchen and Table, Dag Hammarskjölds torg 2. På toppen av Clarion Live ligger Kitchen and Table med Malmös bästa utsikt. Marcus Samuelssons restaurang kräver ett besök men också att du bokar bord.

See this content in the original post

Far i Hatten

  • Far i hatten, Folkets Park. Urmysigt ställe mitt i Folkets Park där det serveras både lunch, brunch och middag. Öppet till 02 på helgen men den finaste uteservering inklusive kulörta lyktor.

  • Surf Shack, Västergatan 9A. De gör kanske Malmös bästa för burgare.

Utflykter

See this content in the original post

Falsterbo

  • Ystad. Till Ystad tar det också 45 minuter och här finns härliga stränder och mysig småstadscharm.

  • Skanör ligger 30 minuter från Malmö. Promenera Kärleksstigen Skanör Falsterbo. Ett lummigt promenadstråk som kantas av badhytter, hav, villor, träd och mindre små stugor. Besök Skanörs småbåtshamn och Skanörs Fiskrökeri.

Att ta sig runt

Jag promenerade nästan överallt men det bästa sättet att uppleva Malmö skulle jag säga är cykel. Staden är väldigt cykelvänlig och det finns breda cykelbanor överallt. Annars finns också bussar som täcker hela staden.

Har du fler tips till Malmö? Fyll på bland kommentarer!