Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Badritual på Turkiska Badet, Sturebadet

Ibland behöver man inte resa så långt för att få ta del av andra länders härliga vanor. Igår räckte det med en tunnelbanefärd till Östermalmstorg och en kort promenad till

Sturebadet

för att få prova turkiskt bad med lermask från Budapest.

See this content in the original post

Efter en kall dag i Stockholm kom man in på Sturebadet, tog hissen upp och möttes av detta. Som balsam för själen måste jag säga.

See this content in the original post

Det

Turkiska badet

är en privat våning som består av en loungedel med soffor där man kan hänga före och efter bad samt omklädningsdel med skåp, speglar och sminkbord. Perfekt ställe att hyra för möhippa eller tjejhäng - upp till 20 personer kan man vara här samtidigt. Hos

Venuu

kan du hyra både denna lokal och väldigt många andra ställen till både fester, konferenser och andra event.

See this content in the original post

Det känns väldigt lyxigt att allt finns på plats och det enda du egentligen måste ha med dig är badkläder. Produkter från Kerstin Florian till ansikte och kropp, hårprodukter från Björn Axén och hårfön samt plattång.

See this content in the original post

Vi skulle prova på badritual på Turkiska badet och fick börja med att byta om och svepa in oss i vita, fluffiga badrockar. Vi fick lavendelolja i händerna att lukta på och att massera in i ansiktet samt en lättare avslappningsövning av Ida på Sturebadet som guidade oss genom hela kvällen. Vi som var väldigt stressade när vi kom in genom dörrarna var efter detta mycket mer harmoniska och redo att köra igång.

See this content in the original post

Turkiska badet består av duschar, ångbastu, torrbastu och pool med en temperatur på 10 grader för att öka cirkulationen i kroppen. Det var här Greta Garbo hängde med Stockholms societetsdamer på 1930-talet och badet introducerades på Sturebadet redan 1885. Lokalerna är helt fantastiska.

Vi fick börja med att scrubba hela kroppen med en scrubkräm och scrubvante. Sedan skulle håret tvättas och balsam skulle lämnas kvar i håret. Vi fick snygga kalla mössor att ha på oss och sedan var det dags för bastu.

See this content in the original post

Först var det torrbastu som gällde i fem minuter och så simma rakt över poolen i 10 gradigt vatten. Raskt in i torrbastun igen för att sitta där i sju minuter, dricka lite vatten och värma upp kroppen. Efter sju minuter var det dags för ännu ett simpass över poolen.

Om det var kallt? Ja det var det såklart men inte alls obehagligt utan väldigt skönt.

See this content in the original post

Nu var det dags att lägga ansiktsmask med lera från Budapest. Vi fick pensla på åt varandra samt massera in linement på axlarna. Otroligt avslappnande.

See this content in the original post

Som ni aldrig sett oss förr;

Helena

,

Lisa

, jag och

Ämma

.

See this content in the original post

Jag, insmord och klar. Det hela avslutas med en härlig session i ångbastun innan lång dusch, där alla rester av mask och scrub sköljs bort.

See this content in the original post

Och när vi var helt klara i badet kom vi ut och möttes av detta. Frukt, juice på grönt té och prosecco.

See this content in the original post

Vilket onsdagslyx! Jag gick därifrån len som en bebis, avslappnad i kropp och själ och hade jag fått välja hade jag gärna stannat två timmar till.

Jag som aldrig tidigare besökt Sturebadet blev glatt överraskad. Hög klass, proffsig personal och jättebra läge i Sturegallerian. Jag tycker att Sturebadet vinner över Centralbadet och är sugen på att köra en hel spadag här en vardag, med både spa och träning.

Här kan du läsa resten av gängets inlägg om kvällen

Livet från den ljusa sidan - Turkiskt spa på Sturebadet

Freedom Travel - Turkisk badritual på Sturebadet

Fabfämme - Sturebadet det turkiska badritualen

I samarbete med Venuu