Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

En sommar i Sverige och var du får mest för pengarna


I år kommer vi att stanna i Sverige hela sommaren. Egentligen finns det inget bättre än de där veckorna då det faktiskt är riktigt sommar i Sverige. Det slår både strand i Thailand, shopping i New York och uteservering i Paris.

Jag vet inte om det är ljuset, nostalgin, dofterna eller hela paketet som gör det - men det är magi. Att sitta på trappan i Småland med en kopp kaffe när solen går upp, fåglarna kvittrar och daggen glimmar det är sommar för mig. Kossorna råmar, barnen plockar smultron, vi tvättar håret i sjön och läser böcker i hängmattan. Från radion strömmar Sommar i P1, humlorna surrar, det doftar hallonsaft och grill och vi får fräknar och skrubbsår.




Oftast delar vi upp vår sommar mellan Stockholm, Västmanland, Halmstad och Småland. Många vill lämna stan helt på sommaren men jag tycker Stockholm är fantastiskt i juli. Tunnelbanan ekar tom, Mariatorget är grönare än någonsin, takbaren på Sjöfartshotellet serverar drinkar under palmerna, en sol som vägrar gå ned och sakta man går genom stan. Picknick på Skinnarviksberget, allsång på Skansen, rökt fisk ute på Fjäderholmarna och morgonpromenad runt Hammarby Sjöstad när alla andra sover.




Vi väljer oftast sommarstad efter var släkt och vänner bor. Vi vill hinna träffa så många som möjligt under ledigheten men det skulle heller inte vara ekonomiskt hållbart att åka på roadtrip i 4-5 veckor i Sverige och bo på hotell.  

Zmarta har utvecklat en rolig och interaktiv barometer där du kan se vilken sommarstad som ger mest semester för pengarna. Du kan också testa vilken sommarstad i Sverige som passar just dig bäst - jag fick Tylösand vilket är ju trevligt eftersom jag faktiskt kommer att åka dit i sommar. Här hittar du Zmartas sommarstadsbarometer.



Spenderar du också din sommar i Sverige i år?

I samarbete med Zmarta