Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Mitt reseår 2015

Reseåret 2015 har varit lite klent i jämförelse med andra år; det har såklart att göra med att vi fick en bebis mitt i sommaren, men visst hann jag med en del ändå.

Årets första resa gick till Helsingfors med Johanna. Vi gjorde Helsingfors, besökte den stora resemässan Matka och softade på hotell. Jag hann också med en dag på Centralbadet i Stockholm.


I februari åkte jag till Dubai. Turen var på min sida och det blev flyg med Emirates i business class - en upplevelse! Det var en intensiv resa och vi hann med massor som att besöka Burj Khalifa med denna utsikt.

En dag besökte vi marinan och åkte ut på palmen där vi hängde på det enorma hotellet Atlantis med egen strand och en svit under vattnet. Vi var också på ökenäventyr och besökte underbara restauranger

VI bodde på två olika hotell - detta är Dubai Manzil Downtown; ett fantastiskt ställe! Det andra hotellet vi bodde på hette Vida Downtown och var minst lika bra det med.

Direkt från Dubai gick färden till Örebro med tre utav mina bästa kompisar. Ibland behöver man inte åka så långt; vi sammanstrålande i Örebro för hotell, spa, middag, shopping och långfrukost tillsammans.

I mars besökte jag M/S Anastasia som går mellan Stockholm och St Petersburg. Jag och Aramis hade premiär på Skansen Akvariet och jag var i Trosa med jobbet.

I april åkte jag och en vän till Chicago för att hälsa på min bror och upptäcka staden. Vi flög direkt med SAS och jag blev glatt överraskad av staden. Chicago är fantastiskt och jag skulle säga att det slår New York!
Willis Tower och ett besök i glaskuben är ett måste - kombinera gärna med frukost på Lou Mitchells.

Skyline i Chicago med den knallblå Lake Michigan.

När vi anlände Chicago var det iskallt men efter fem dagar vände det och blev sommarvarmt. Rekommenderar er alla ett besök hit, åk båttur, lyssna på gospel och njut av atmosfären.
I april var vi också inbjudna till Kolmården och premiären av Bamses Värld; helt fantastiskt tyckte både jag och Aramis. Jag skrev också 5 tips till att resa med mindre barn.

I maj var vi och invigde Furuviksparken, jag var på Travel Massive på ett kryssningsfartyg, jag skrev om air bnb vs hotell och om att besöka Sala Silvergruva med barn. Dessutom fick du en lista på 7 saker du inte får missa i Rom, jag fick uppleva Sardinien en kväll och tipsade om bra lekparker i Stockholm. 

Vi avslutade maj med att åka på kryssning till Åland.

I juni var vi en del i Småland, jag tipsade om Stockholms bästa uteserveringar,  och var i vecka 35 vilket gjorde mig ganska så trött och jag var klar med att vara gravid.

Mitt i juli, en grå dag med 10 grader ute, kom vår lilla Älva. Vi spenderade resten av sommarn i Småland och det var faktiskt några fina dagar med bad, sol och allt som hör svensk sommar till. Även om merparten regnade bort och barnfamiljerna jublade inte direkt. Jag skrev också om 5 resmål jag vill besöka i Sverige.

I augusti fiskade vi kräftor i Småland, jag skrev om tre billiga weekendresor i Europa och längtade utomlands.

I september reste vi för första gången iväg som en familj på fyra personer; det blev charter till Kos med Apollo. Vi bodde på Kipriotis Maris - Apollo Mondo Family Resort med barnklubb, all inclusive och jag omvärderade charter. Aramis älskade det och det var väldigt smidigt att resa med en två månaders bebis.

Vi bodde i en svit med två rum och vädret var fantastiskt.

Älva var lätt att resa med då det enda hon krävde var amning, sömn och ny blöja.

På kvällarna tittade vi på solnedgången, kastade sten i havet och förberedda oss på höst hemma.

Jag skrev om vad man kan göra en helg i Warszawa, det var Travel Massive på Sheraton, här kan ni läsa mitt värsta resminne, ett inlägg om resesällskap, mina bästa hotellfrukostar, 3 anledningar till att stanna till i Bangkok och min kärlek till en grekisk ö.

I oktober gjorde jag en lista om att resa, hur det är att flyga med en liten bebis och jag tipsade om resevagn till bebis,

I november var det bloggevent med Travellink, jag skrev om att välja Asien eller USA och Kroatien bjöd in till tryffellunch.

I december började våra planer ta form för vår resa till Vietnam i februari 2016 och här är våra planer i Hoi an. Jag skrev om att alla är i Thailand, hur jag tänker kring barn och Hong Kong och det här med jul utomlands.

Och nu laddar jag för 2016. Först ut är Tallinn, sen långresa till Hong Kong och Vietnam och i maj ska vi till Legoland. Det jag saknat 2015 är en weekend i Europa med mina tjejkompisar så det hoppas jag verkligen vi kan få till i höst och så är jag väldigt sugen på att hyra hus vid Medelhavet i sommar. Ja som ni hör, jag tror 2016 blir ett himla fint år, på alla plan.