Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Knaprig äppelpaj med extra smul


Den här äppelpajen är magiskt god. Och är du som jag som älskar smulet mer än själva innehållet måste du göra denna bums!

Knaprig äppelpaj med mycket smul

4 medelstora äpplen
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl flytande smör (el 200g smör - jag använde mjölkfritt)
4 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
kanel
ljus sirap

Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg bitarna i en pajform och pudra över kanel. Blanda alla totta ingredienser i en bunke. Ha sist i smöret. Smula degen över äpplena - vi pratar mycket crumble! Sist ringlar du sirap över pajen för en knaprig känsla. Grädda på 200 grader i 20 minuter och ät den med massor av vaniljsås. Höstens ljuvligaste paj!