Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Sötpotatissoppa med kokos och mjölkfria plättar

Nu när hösten är här är det också säsong för soppa. Tyvärr gör höstmörkret är bilderna inte alls blir så fina som i vårljus; men lita på mig denna soppa är fantastisk och dessutom mjölkfri.

Sötpotatissoppa med kokos och koriander (4 personer)

2 sötpotatisar
1 kruka koriander
1 burk kokosmjölk
1 röd chili
2 msk spiskummin
2 msk riven ingefära
5 dl grönsaksbuljong
1 msk socker

Skala och tärna potatisen och koka tills den är mjuk. Ha i olivolja i en kastrull och stek ingefära, spiskummin och chili i några minuter. Mixa potatisen, kryddblandningen och lite av buljongen med stavmixer tills det är slätt. Lägg i en kastrull, häll på resten av buljongen, kokosmjölken och socker - låt puttra några minuter. Ha sist i koriander, så mycket du själv vill.

Jag är tokig i koriander så jag klippte ned nästan hela krukan.

Efter soppan blev det mjölkfria plättar (byt mjölk mot havremjölk) och jordgubbskompott.

Jordgubbskompott betyder här hemma att jag tar frusna jordgubbar och smälter i en kastrull med några nypor vaniljpulver.

Alla älskar det och blir det över passar det perfekt att ha i yoghurt/fil/gröt dagen efter!