Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Billiga weekends i Europa i höst - tre tips

Vi går mot höst och weekendresor bokas som aldrig förr. Vissa väljer att åka med charterbolagen och andra sätter ihop sina egna paket. Här kommer tips på tre bra weekendresor om du inte vill spendera en förmögenhet på hotell, restauranger och shopping.

Warszawa

Warszawa är extremt prisvärt. Lägg sedan till att det ligger endast en timme bort med flyg från Arlanda och det går alldeles utmärkt att åka fredag till söndag och slippa ta ut dyrbar semester.

Vi var där i december, det var iskallt men vad gjorde det när vi bodde på näst intill lyxhotell och kunde värma oss med rödbetssoppa och varm choklad? Jag tror Warszawa är ännu vackrare på hösten och våren, femstjärniga restauranger kostar en bråkdel av svenska priser och shoppingutbudet är stort. Våga göra Polen i höst!

Läs om mitt Warszawa här.

Budapest

Budapest är inte lika billigt som Warszawa men prisvärt det är det verkligen. Vi hittade billiga biljetter med Norwegian, var där fredag till måndag i slutet av april och åt fantastisk mat till bra pris.

Allt är vackert i Budapest och det finns massor att göra som inte kostar pengar. Boende är prisvärt, taxi kostar som tunnelbanan i Stockholm och jag rekommenderar verkligen ruinbarer för god och billig mat och dryck.

Läs mer om min resa till Budapest här.

Istanbul

Istanbul har lite längre flygtid men vi flög på natten och anlände staden tidigt en torsdag i oktober. Sedan hade vi hela torsdagen, fredagen och lördagen där samt halva söndagen innan vi flög hem igen. Prisvärda hotell, kebab från gatuköken är himmelsk god och kostar inte många kronor alls och även här kostar det inget att titta på alla underbara monument och byggnader. Vi gick säkerligen över en mil per dag i denna underbara stad.

Vi drack drinkar på takbarer, varvade fina restauranger med gatumat, hade picknick i parker och åt turkiska efterrätter på stående fot. Det var som svensk sommar i oktober i Istanbul och jag skulle gärna åka tillbaka redan imorgon.

Läs alla mina Istanbul tips här.