Krämig pasta med halloumi och babyspenat
I söndags hade jag vänner hemma på middag och gjorde en magiskt god pasta, som dessutom gick på ett kick.
Gnocchi med halloumi och tomat (4 personer)
Färsk gnocchi 2 påsar
2 paket halloumi
2 tomater
1 dl creme fraiche
1 dl creme fraiche chili och tomat
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
en förpackning bönor ca 200g
basilika
persilja
1 påse babyspenat
Stek halloumi i skivor och lägg den på en tallrik. Fräs pressad vitlök och tillsätt creme fraiche, vatten, örter, salt och peppar. Hacka tomaten i större bitar, ha i såsen och låt den bli varm. Koka färsk gnocchi enligt anvisning (ca 3-4 minuter) med bönorna. Häll av vattnet och häll upp i stort serveringsfat. Häll över tomatsåsen och ha sist över halloumi och massor av babyspenat.
Toppa gärna med nötter, pumpakärnor eller annat gott.
Top notch!
Gnocchi med halloumi och tomat (4 personer)
Färsk gnocchi 2 påsar
2 paket halloumi
2 tomater
1 dl creme fraiche
1 dl creme fraiche chili och tomat
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
en förpackning bönor ca 200g
basilika
persilja
1 påse babyspenat
Stek halloumi i skivor och lägg den på en tallrik. Fräs pressad vitlök och tillsätt creme fraiche, vatten, örter, salt och peppar. Hacka tomaten i större bitar, ha i såsen och låt den bli varm. Koka färsk gnocchi enligt anvisning (ca 3-4 minuter) med bönorna. Häll av vattnet och häll upp i stort serveringsfat. Häll över tomatsåsen och ha sist över halloumi och massor av babyspenat.
Toppa gärna med nötter, pumpakärnor eller annat gott.
Top notch!