Come Fly with Me - en reseblogg

View Original

Kajsas på Kajen - det perfekta glasscafeet

Våren kom till Hammarby Sjöstad. Körsbärsträden slog ut och bilder i sociala medier exploderade. Själv firade jag och A våren med ett besök hos Kajsas på Kajen som ligger på Barnängsbryggan, där båten lägger till om du åker från Hammarby sjöstad till Södermalm.. När vi hade förskola på söder stannade vi här titt som tätt men nu var det ett tag sedan och mycket har hänt.

Stället har växt och fått serveringar åt båda håll, en utav dem ligger under ett fantastiskt körsbärsträd som nu står i full blom.

Sortimentet har också växt från bara glass till smoothies, varma drycker, korv, tunnbrödrullar, vegetariska alternativ, smörgåsar och till och med raw food barer till min stora glädje. Och till hundarnas stora glädje kan man också köpa hundkorvar här.

Som ni ser finns det också kaffedrinkar, milkshakes, glasspannkaka och en uppsjö av glass. Alltid 24 smaker att välja bland när det kommer till kulglass och nästan lika många strössel och toppings. Man kan lätt bygga sin egen favoritglass.

Snyggt med filtar i samma färg som trädet och bra för kyligare kvällar.


A valde kulglass och smakerna regnbåge och bubbelgum. Regnbåge är tydligen den hetaste glassen hos Kajsas just nu men hos oss tror jag bubbelgum gick hem allra bäst för till och med i badet på kvällen pratades det om den gudomliga glassen med marshmallowbitar. Jag åt årets första mjukglass – självklart med saltlakritsströssel. Älskar det!


Och dessa två systrar driver stället tillsammans med sina föräldrar och de har öppet från 09 på morgonen till 20 på kvällen. (Kajsas finns också i Vita Bergen på sommaren.)

Denna bild här ovan skulle kunna heta serviceminded för jag har aldrig träffat några som är så trevliga och tillmötesgående mot sina kunder. Varenda barn blir speciellt bemött och även om kön ringlar lång längs med kajen finns tid för ett trevligt samtal.

Jag rekommenderar er alla ett besök hit, spring inte till båten nästa gång utan ta en glass och kaffe på Kajsas och njut av utsikten mot Hammarby Sjöstad, Hammarbybacken och Henriksdal.